Network Menu

Nyhetsbrev

1 plats till Torredembarra!

Vi har fått ett sent återbud till Torredembarra. Är du intresserad av att delta? Anmäl dig snarast till Christina per email: cmaneskiold(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.se.

Aterbud 2018 (pdf)

Konstnärspresentationer

Det är roligt att se att SWEA Art växer. Fler och fler presenterar sig på vår hemsida.
Om du ännu inte kommit till skott är det väldigt enkelt. Ett foto på dig själv och två på dina konstverk, en presentation på 100 ord (lugn, formuläret räknar) och kontaktuppgifter.
Hör av er om ni har några frågor – det är jag som sköter hemsidan. Jag har försökt att göra instruktionerna så enkla och tydliga som möjligt. Om du vill uppdatera din profil, lägg in ändringarna i samma formulär så fixar jag det.
Formuläret hittar du här
http://art.swea.org/skicka-konstnarspresentation/

Varje SWEA Art grupp har en egen presentationssida, även en samlingssida för SWEA Art konstnärer som inte tillhör en specifik SWEA Art grupp. Här kan du även hämta inspiration för din text. Vi har lika många sätt att berätta om vårt konstnärsskap som vi har egna uttryck när det kommer till själva konsten.

Om någon i er grupp har flyttat eller inte längre är aktiv i SWEA Art vänligen meddela mig.

Mvh/Eva Dillner
webbansvarig SWEA Art
eva(Replace this parenthesis with the @ sign)evadillner.com

Två platser i Torredembarra

Vi har fått två återbud till workshopen i Torredembarra i september 2018. Det finns alltså ytterligare platser.

Är Du intresserad, vänligen anmäl dig omgående till Christina på cmaneskiold(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.se.
Sista anmälningsdatum är 15 april.

Hälsningar

Christina Måneskiöld
Internationell kontaktperson För SWEA Art

Två-återbud-Torredembarra-2018 (pdf)

En lyckad utställning

SWEA-Arts konstutställning på ”Galleri Bellman” den 16 mars – 21 mars
Nu är det över och det var en lyckad utställning tack vare alla besökare.
Så fantastiskt roligt att få ställa ut på ”Galleri Bellman” tillsammans, vi från SWEA Art Stockholm. Det stärker sammanhållningen och man får energi för fortsatt skapande.

Läs mer om utställningen här

Text & foto: Monica Karlberg

 

Sätt kreativiteten i rörelse…

…var temat för SWEA Arts workshop i Burg i Moseldalen, 22-25 mars 2018. Och rörelse blev det! Flamencouppvärmning på morgonen följt av krokiteckning. Sedan tecknade, målade och experimenterade vi hela dagarna och långt in på kvällen i den fina och ljusa ateljén. God mat, vinprovning och promenader i vårsolen kompletterade det hela.

Text & foto: Margareta Nilson

Fullt i workshopen i Torredembarra

Fullt-i-Torredembarra-2018 (pdf)

Vi har nu 23 deltagare anmälda till workshopen i Torredembarra i september 2018. Det är max vad vi kan ta emot.

Om Du ändå anmäler dig, kommer du att finnas med på vår reservlista. Blir det något återbud får du möjlighet att delta.

Vi ser fram emot att träffas vid ett annat tillfälle.

Hälsningar
Christina Måneskiöld
Internationell kontaktperson För SWEA Art

Kreativa dagar i Torredembarra 2018

Det blir Kreativa dagar i Torredembarra.
Den 17 – 23 september 2018 har vi bokat en workshop med avslutande utställning i Rådhuset.

TEMA: FOKUS ÄR I ÅR PÅ KVINNLIGA KONSTNÄRER FRÅN CA 1980 OCH FRAM TILL IDAG.

Nu är det dags igen för Kreativa Dagar i Torredembarra.

I år blir det ankomst redan på söndag 16 september, Workshop den 17 – 21 och den avslutande utställning den 22 – 23 september i de historiska valven under rådhuset, Sala Lluis d’Icart.

Det blir föredrag och diskussioner om konstnärer, färg och form, konst, kreativitet mm. Information och tips om hur du presenterar dig och din konst skall vi också hinna med.

Text & foto: Christina Måneskiöld

Läs mer och anmäl dig här>>

SWEA Art Stockholm på Galleri Bellman

Missa inte tillfället att se SWEA-Art Stockholm som ställer ut på Galleri Bellman, Bellmansgatan 9 i Stockholm mellan den 16 mars t.o.m. 21 mars. Vernissage fredagen den 16 mars kl. 15.00-19.00 Välkomna!

Vi är fjorton kreativa Sweor som visar vår konst tillsammans. Vi målar i olika medium som olja, akryl och akvarell. Vi träffas för att måla och inspirerar varandra i vårt skapande och inte att förglömma att vi har roligt tillsammans. Våra ambitioner är att få ställa ut både hemma och i andra länder. Syftet med SWEA-Art är att vara ett nätverk och ett stöd för skapande kvinnor inom SWEA.

Text: Monica Karlberg

Monokroma stilleben i Bryssel

Monokromt stilleben var mottot när SWEA Art Belgien träffades den 7 februari. Värdinnan Annette Blom Nilsson uppmanade att leta motiv i hennes välfyllda skåp och hyllor – glas, vaser, prydnadssaker. Vi bjöds på god mat och fika och det blev mycket prat om konst och annat.

Text & foto: Margareta Nilson

Newsletter

Nyhetsbrev SWEA Art december 2017

Newsletter-2017-SWEA-Art-2-2017 (ladda ner som pdf)

som text:

Hej alla kreativa!

Att ett år kan gå så fort! Med så många idéer att börja med och så mycket som kommit till. Allt kunde inte göras men en hel del blev det trots allt.

Logotype

SWEA Art har äntligen en ny logotype! Ni ser den här ovan och ni har även sett den på vår hemsida. Det har varit många diskussioner och mycket arbete med denna tillsammans med SWEAs PR-kommitté och SWEAs vice ordförande. Det här är den kompromiss vi kom fram till.

Vi har framhållit:
”Alla kreativa Sweor är välkomna till SWEA Art oavsett inom vilket kreativt område de arbetar. Och det är för oss viktigt att framhålla. Därför har vi också haft långa diskussioner om vilka ord, som skulle kunna visa SWEA Arts mångfald. Vi har valt orden inspiration och skaparglädje för att visa detta. SWEA Art har medlemmar som målar med olika medel, är keramiker, fotografer, grafiker, smyckedesigners, illustratörer, skulptörer, kreatörer av alla slag.

Varför akvarell?

Akvarell är färgpigment blandat med Gummi arabicum, som bindemedel. Gummi arabicum är kåda från akacia-träd. Denna blandning är känd och använd mer än 5 000 år. Troligen även tidigare, då man har hittat spår av akacia-bindemedel i grottmålningar, som är ca 15 000 år. Akvarell är alltså ett av de äldsta målarmedierna.

Många kreativa människor använder akvarell även om de utövar en annan konstform. Arkitekter och arkeologer, som exempel, använder akvarell för att illustrera sina skisser respektive utgrävningar. Keramiker och skulptörer skissar gärna med akvarell. Grafiker har i mer än 500 år och fotografer i mer än 100 år använt akvarell för att illustrera sina verk. Akvarell är mångsidigt, lätt att ta med, används överallt och av många.

Akvarellen är i samma färgskala som loggan för SWEA care och SWEA professional.”

Loggan får ni gärna använda för brev, inbjudningar, utställningsaffischer etc. Ni kan hämta den från SWEAs PR-kommitté men ni behöver få ett password först från er avdelningsordförande.

Informationsblad

Vi har också arbetat fram ett litet informationsblad, storlek som ett bokmärke ca 5 x 17 cm. Små kvantiteter – upp till 50 ex – kan ni beställa hos mig. Behöver ni fler, skickar vi en pdf-fil, som ni kan låta trycka lokalt. En bild på informationsbladet kommer att finnas på vår hemsida.

Facebook

Att SWEA Art har skapat en sluten Facebook-grupp har ni väl inte missat?! Ni är välkomna med er information.
Margareta Nilsson är ansvarig för gruppen. Margareta har också arbetat fram ett informationsblad tillsammans med SWEA.org om vilken information, som får finnas där.

Enkät

Tack för all information vi fått från er! Vi arbetar vidare med den.
Alla tips om möjligheter till gemensamma utställningar, workshops och andra aktiviteter någonstans i SWEA-land tar vi tacksamt emot!

Torredembarra 2018

Torredembarra finns givetvis med i planeringen för september 2018 men vi återkommer om den workshopen i början av nästa år. Det har hänt så mycket i Katalonien den senaste tiden så vi avvaktar fram till mitten av januari.

Workshops

Vi har funderingar på andra workshops också. Florida och Frankrike finns bland andra till diskussion framöver. Har ni ett bra förslag och en bra lokal är vi tacksamma för information.

SWEA Arts hemsida

På vår hemsida – www.art.swea.org – har alla avdelningar möjlighet att skriva en kort information om sin avdelning. Alla Art-Sweor har också möjlighet att skriva en egen kort presentation och skicka in 3 foton – ett på dig (om du vill) och två på dina verk. Gör det! Information om hur du gör det finns på hemsidan. Där finns en enkel beskrivning hur du gör det.

Du som redan har en presentation – är den äldre än två år – då är det kanske dags att uppdatera den!

Lycka till med alla era kreativa planer och vi ser fram emot att ses! God Jul och Gott Nytt Kreativt År 2018!
Hälsningar

Christina Måneskiöld
Internationell kontaktperson
SWEA Art International

2017-12-18