Network Menu

Nyhetsbrev

Fullt i workshopen i Torredembarra

Fullt-i-Torredembarra-2018 (pdf)

Vi har nu 23 deltagare anmälda till workshopen i Torredembarra i september 2018. Det är max vad vi kan ta emot.

Om Du ändå anmäler dig, kommer du att finnas med på vår reservlista. Blir det något återbud får du möjlighet att delta.

Vi ser fram emot att träffas vid ett annat tillfälle.

Hälsningar
Christina Måneskiöld
Internationell kontaktperson För SWEA Art

Kreativa dagar i Torredembarra 2018

Det blir Kreativa dagar i Torredembarra.
Den 17 – 23 september 2018 har vi bokat en workshop med avslutande utställning i Rådhuset.

TEMA: FOKUS ÄR I ÅR PÅ KVINNLIGA KONSTNÄRER FRÅN CA 1980 OCH FRAM TILL IDAG.

Nu är det dags igen för Kreativa Dagar i Torredembarra.

I år blir det ankomst redan på söndag 16 september, Workshop den 17 – 21 och den avslutande utställning den 22 – 23 september i de historiska valven under rådhuset, Sala Lluis d’Icart.

Det blir föredrag och diskussioner om konstnärer, färg och form, konst, kreativitet mm. Information och tips om hur du presenterar dig och din konst skall vi också hinna med.

Text & foto: Christina Måneskiöld

Läs mer och anmäl dig här>>

SWEA Art Stockholm på Galleri Bellman

Missa inte tillfället att se SWEA-Art Stockholm som ställer ut på Galleri Bellman, Bellmansgatan 9 i Stockholm mellan den 16 mars t.o.m. 21 mars. Vernissage fredagen den 16 mars kl. 15.00-19.00 Välkomna!

Vi är fjorton kreativa Sweor som visar vår konst tillsammans. Vi målar i olika medium som olja, akryl och akvarell. Vi träffas för att måla och inspirerar varandra i vårt skapande och inte att förglömma att vi har roligt tillsammans. Våra ambitioner är att få ställa ut både hemma och i andra länder. Syftet med SWEA-Art är att vara ett nätverk och ett stöd för skapande kvinnor inom SWEA.

Text: Monica Karlberg

MONOKROMA STILLEBEN I BRYSSEL

Monokromt stilleben var mottot när SWEA Art Belgien träffades den 7 februari. Värdinnan Annette Blom Nilsson uppmanade att leta motiv i hennes välfyllda skåp och hyllor – glas, vaser, prydnadssaker. Vi bjöds på god mat och fika och det blev mycket prat om konst och annat.

Text & foto: Margareta Nilson

Newsletter

Nyhetsbrev SWEA Art december 2017

Newsletter-2017-SWEA-Art-2-2017 (ladda ner som pdf)

som text:

Hej alla kreativa!

Att ett år kan gå så fort! Med så många idéer att börja med och så mycket som kommit till. Allt kunde inte göras men en hel del blev det trots allt.

Logotype

SWEA Art har äntligen en ny logotype! Ni ser den här ovan och ni har även sett den på vår hemsida. Det har varit många diskussioner och mycket arbete med denna tillsammans med SWEAs PR-kommitté och SWEAs vice ordförande. Det här är den kompromiss vi kom fram till.

Vi har framhållit:
”Alla kreativa Sweor är välkomna till SWEA Art oavsett inom vilket kreativt område de arbetar. Och det är för oss viktigt att framhålla. Därför har vi också haft långa diskussioner om vilka ord, som skulle kunna visa SWEA Arts mångfald. Vi har valt orden inspiration och skaparglädje för att visa detta. SWEA Art har medlemmar som målar med olika medel, är keramiker, fotografer, grafiker, smyckedesigners, illustratörer, skulptörer, kreatörer av alla slag.

Varför akvarell?

Akvarell är färgpigment blandat med Gummi arabicum, som bindemedel. Gummi arabicum är kåda från akacia-träd. Denna blandning är känd och använd mer än 5 000 år. Troligen även tidigare, då man har hittat spår av akacia-bindemedel i grottmålningar, som är ca 15 000 år. Akvarell är alltså ett av de äldsta målarmedierna.

Många kreativa människor använder akvarell även om de utövar en annan konstform. Arkitekter och arkeologer, som exempel, använder akvarell för att illustrera sina skisser respektive utgrävningar. Keramiker och skulptörer skissar gärna med akvarell. Grafiker har i mer än 500 år och fotografer i mer än 100 år använt akvarell för att illustrera sina verk. Akvarell är mångsidigt, lätt att ta med, används överallt och av många.

Akvarellen är i samma färgskala som loggan för SWEA care och SWEA professional.”

Loggan får ni gärna använda för brev, inbjudningar, utställningsaffischer etc. Ni kan hämta den från SWEAs PR-kommitté men ni behöver få ett password först från er avdelningsordförande.

Informationsblad

Vi har också arbetat fram ett litet informationsblad, storlek som ett bokmärke ca 5 x 17 cm. Små kvantiteter – upp till 50 ex – kan ni beställa hos mig. Behöver ni fler, skickar vi en pdf-fil, som ni kan låta trycka lokalt. En bild på informationsbladet kommer att finnas på vår hemsida.

Facebook

Att SWEA Art har skapat en sluten Facebook-grupp har ni väl inte missat?! Ni är välkomna med er information.
Margareta Nilsson är ansvarig för gruppen. Margareta har också arbetat fram ett informationsblad tillsammans med SWEA.org om vilken information, som får finnas där.

Enkät

Tack för all information vi fått från er! Vi arbetar vidare med den.
Alla tips om möjligheter till gemensamma utställningar, workshops och andra aktiviteter någonstans i SWEA-land tar vi tacksamt emot!

Torredembarra 2018

Torredembarra finns givetvis med i planeringen för september 2018 men vi återkommer om den workshopen i början av nästa år. Det har hänt så mycket i Katalonien den senaste tiden så vi avvaktar fram till mitten av januari.

Workshops

Vi har funderingar på andra workshops också. Florida och Frankrike finns bland andra till diskussion framöver. Har ni ett bra förslag och en bra lokal är vi tacksamma för information.

SWEA Arts hemsida

På vår hemsida – www.art.swea.org – har alla avdelningar möjlighet att skriva en kort information om sin avdelning. Alla Art-Sweor har också möjlighet att skriva en egen kort presentation och skicka in 3 foton – ett på dig (om du vill) och två på dina verk. Gör det! Information om hur du gör det finns på hemsidan. Där finns en enkel beskrivning hur du gör det.

Du som redan har en presentation – är den äldre än två år – då är det kanske dags att uppdatera den!

Lycka till med alla era kreativa planer och vi ser fram emot att ses! God Jul och Gott Nytt Kreativt År 2018!
Hälsningar

Christina Måneskiöld
Internationell kontaktperson
SWEA Art International

2017-12-18

Sätt kreativiteten i rörelse

Sätt kreativiteten i rörelse – Workshop vid Mosel 22-25 mars 2018

Det är dags för en ny SWEA Art-workshop vid Mosel, denna gången i Burg an der Mosel, 22-25 mars 2018. Temat Sätt kreativiteten i rörelse. Workshopen vänder sig till Sweor i Tyskland, Belgien, Nederländerna och Luxemburg.
Deltagarantalet är begränsat till 10 personer. Anmäl dig per mail senast 20 januari 2018 till Margareta Nilson, margareta.nilson(Replace this parenthesis with the @ sign)gmx.net.
Mer information i bifogade inbjudan.

Inbjudan-Workshop-Sätt-kreativiteten-i-rörelse-171122 (pdf)

Text och foto: Margareta Nilson

Välkommen till SWEA Art

SWEA Art har fått en ny logga 2017.

Vill du använda vår logga till aktiviteter, workshops och utställningar så finns alla SWEA loggor på PR-sidan pr.swea.org

SWEA Art Belgien – fritt skapande i kreativ miljö

Garn, massor av garn i alla färger, hönsnät, gamla sängspiraler, krokiga grenar, stanniolpapper, fjädrar…. detta var några av ingredienserna vid SWEA Art Belgiens träff i Lena-Kajsa Degerlids rymliga och innehållsrika ateljé. Inspiration och kreativitet kom av sig själv, idéer bollades hit och dit och vi hade underbart roligt. Resultat: fantastiska konstverk!

Text: Margareta Nilson Foto: Margareta Nilson, Christina Måneskiöld

Månadsmöte med Göteborgsgruppen

Månadsträffen i oktober handlade om Fritt broderi. Den 9 november samlades 7 stycken sömnadssugna Swea Art-medlemmar i Annedal, Göteborg. Efter en kort introduktion då vi lät oss inspireras av böcker och tidskrifter satte vi igång att brodera. Alla var helfokuserade och mönstren växte fram. Lunchen intogs på en nyöppnad restaurang vid Skanstorget. Eftermiddagen fortsatte med intensivt sömmande och samtalet var intressant. Kommentarerna senare var ”Vad trevligt med syjunta. Ska vi fortsätta med det?”

Text & foto: Barbro Hallén

SWEA ART PÅ FACEBOOK

SWEA Art startar nu en Facebookgrupp som ett komplement till SWEA Arts hemsida. SWEA Art är en sluten Facebookgrupp för alla skapande och konstintressade kvinnor inom SWEA. Gruppen vill vara en inspirationskälla att börja skapa och främja utbyte mellan konstnärer – för dig som är professionell, för dig som är amatör – och alla däremellan som kan motiveras att börja eller fortsätta med konstnärlig verksamhet.
Här kan du dela med dig av erfarenheter och tips samt nätverka. Gruppen är också tänkt som ett forum för lokala SWEA Art-grupper.
Du kan delta i gruppen om du är betalande SWEA-medlem.
Som medlem i gruppen kan du visa dina egna konstnärliga aktiviteter och konstverk, hänvisa till dina utställningar, länka till din egen webbsida, ge tips om konst och konstnärlig verksamhet, samt inte minst dela bilder, erfarenheter och idéer från lokala SWEA Art-aktiviteter.
Reklam, angivande av priser, köpvillkor, e.d. och försäljning av konstverk accepteras inte.
Vi följer SWEAs internet-policy och administratörerna förbehåller sig rätten att agera om vi ser aktivitet som inte är lämplig i SWEA-sammanhang.
Vi håller alltid en god ton gentemot varandra och undviker alla former av politiska kommentarer (SWEA är en politiskt oberoende organisation).

Länk SWEA Art Facebook: facebook.com/groups/swea.art

Välkommen med dina bidrag till ett kreativt liv i SWEA Arts Facebookgrupp!

SWEA Arts hemsida art.swea.org ger information om SWEA Arts verksamhet och konstnärer.
Text: Margareta Nilson