Main Menu

Romare, Riddare, Rövare – SWEA Art i Moseldalen

Premiär för SWEA Art Kreativa Dagar i Cochem/Mosel. Under en strålande höstvecka i oktober skapade och målade nio Sweor från Tyskland, Belgien och Holland på temat ’Romare, riddare, rövare’. Här i Moseldalen hade romarna sina härläger, dussintals borgar vittnar om riddarnas makt och vilda rövare drog fram i skogarna i dessa gränstrakter.

Inger Schuberth, historiker och ÅSK, gav en inspirerande introduktion som kompletterades av stadsvandringar med lokala historieförtäljare. Även lokalen i ett det gamla Kapuzinerklostret var stimulerande. Resultatet blev uppemot 30 konstverk i varierande tekniker, från måleri till installation.

Veckan avslutades med en utställning av verken på Hotel Café Germania, med en SWEA i ägarfamiljen. Borgmästaren invigde i närvaro av bl.a. ortens vindrottning. Därmed sagt att veckan också bjöd på trevlig samvaro, ypperlig mat och goda Moselviner.

SWEA Köln/Bonn organiserade workshopen tillsammans med SWEA Art International. De deltagarnde Sweorna kom från Köln/Bonn, Frankfurt, Belgien och Holland. Premiären, som anordnades som en regional workshop, var vällyckad. SWEA Art är välkommen tillbaka till Cochem; kanske det blir en ny upplaga om något år.

Foton: Andrea Ginsberg, Margareta Nilson

Affisch konstutställning Romare-Riddare-Rövare (pdf)

Hotel Café Germania
Moselpromenade 1
56812 Cochem
Tyskland
www.mosel-hotel-germania.de


PS från webbredaktören. Det här är första inlägget som går ut automatiskt som Nyhetsbrev. Maila eva(Replace this parenthesis with the @ sign)divinedesign.nu om hur det fungerade och eventuella ändringar.