Main Menu

SWEA Art i Paris

Vi är ett tiotal Sweor i Paris, ibland färre, ibland fler som skapat ihop och arbetat på olika teman sedan SWEA Art startade 2002. Vi brukar tillsammans välja ett tema för året, träffas en gång per månad och avsluta med en gemensam utställning. Ibland gör vi praktiska övningar tillsammans, arbetsdagar, med övningar som leds av någon i gruppen. Det ger tillfälle till att prova en ny teknik eller prova nya stilar. Andra gånger ”redovisar” vi bara det vi gjort under månaden och har med oss material som foton eller texter på temat för fortsatta diskussioner.

Alla utryckssätt är välkomna hos oss. En del målar andra klistrar, trycker, fotar eller gör installationer. Vi har också en inspirerande författare och en bokbindare med i gruppen. Vår nyaste medlem är textilkonstnär.

Våra teman har bland annat varit färgerna i tur och ordning, ”Blått och Gult”, ”Grönt” och ”Rött”. Dessa har sedan knutits till internationella SWEA Art utställningar. ”Blått och Gult” i Bryssel och ”Grönt” i London. Vi har också under ett år arbetat med våra tankar och illustrationer till Birgitta Lindqvists noveller. Året efter arbetade vi på temat ”la Femme le Temps et la Mémoire” (Kvinnan, tiden och minnet) där Birgitta skrev texter med våra konstverk som inspiration och utställningen visades sedan på ”la Maison Suédoise” i Paris.

Under det senaste året har vi arbetat med de sista ”färgerna” svart och vitt och kallat temat ”ljus och skugga”. Vår sista utställlning var på detta tema och heter ”Ombres et lumières” hos Jacqueline i Montmartre den 6 – 9 november 2014.

Fotona är från uställningen ”Ombres et lumières” i den anrika lokalen på Montmartre. I denna lokal hade operabaletten en av sina träningslokaler och den kända teaterskolan ”Cours Florent” var belägen där. Många berömda skådespelare och dansare har vistats där!

Text: Gabriella Legillon Foto: Gabriella Legillon, Setareh Korcki, Lena Gensollen, Margareta Nilsson