Main Menu

Till Karlstad och Lars Lerins konsthall

Rapport från SWEA Art Göteborgs resa till Karlstad och Lars Lerins konsthall. Se nedan

Till-Karlstad-och-Lars-Lerins-konsthall-tillsammans-med-SWEA-ART (pdf)

Text och foto: Ulla-Britt och Klaes Lundberg

Till Karlstad och Lars Lerins konsthall tillsammans med SWEA Art Göteborg

SWEA Art Göteborg hade bjudit in till en heldagsresa till Karlstad och Lars Lerins konsthall lördagen den 18 april.
Vi var 25 personer som hade hörsammat denna inbjudan, dels var det medlemmar i SWEA Art, dels SWEA Göteborg som tillsammans med medföljande vänner samlades tidigt på lördagsmorgonen för denna utflykt.
Vårt första stopp blev på Hamrane Bak & Kaffestugan, strax söder om Mellerud. Här bjöds vi på nybryggt kaffe och nybakad klengås (en rågsiktskaka, bakad på en vedeldad ugn och serverad med smör och riven ost) i en alldeles förtjusande lantlig miljö.
Mätta och belåtna fortsatte vi bussfärden mot ”Sola i Karlstad” och Sandgrund.
Där har Karlstad kommun och Lars Lerin låtit uppföra en konsthall, i det gamla danspalatset, som invigdes i juni 2012. Här fick vi njuta av och få en inblick i den konst, som denne mångfasetterade konstnär har och fortsatt producerar. Vi hade förmånen att få en guidad introduktion och rundvandring av en helt förtjusande och mångkunnig guide, vilket gjorde besöket än mer värt. Besöket toppades av att vi fick träffa och hälsa på Lars Lerin i egen hög person.
Dagen till ära, hade vi solsken hela dagen!
Besöket i Karlstad avslutades med en smaklig lunch som serverades till ett mycket facilt pris.
I samband med att vi samlades till avfärd med bussen, kom Lars L. cyklande förbi och tog ett glatt farväl av töserna i SWEA Art.
På hemvägen gjorde vi ett stopp i Håverud där vi fick tillfälle att se oss omkring, dricka kaffe samt till och med att besöka en lantauktion.
Tack för en trevlig och inspirerande dag!