Main Menu

SWEA Art Stockholm 1 workshop i Tallinn

Eha Arg som har sina rötter i Estland och med sina kontakter ordnade denna fantastiska workshop tillsammans med Art Studio Galleria mellan den 11-16 april. Nio förväntansfulla medlemmar från Swea Art Stockholm 1 åkte till Tallinn för att få måla och ställa ut tillsammans.

Vi blev varmt mottagna av Studion som hälsade oss välkomna till den stora ljusa lokal där vi trivdes och målade hela dagarna med endast uppehåll för lunch. Vi hade också en fantastisk handledare hela veckan i Jana från Tallinn.

Vi besökte Kumu Art Museum of Estonia en lunch paus och svenska S:t Mikaels församling i Tallinn en tidig morgon i Gamla Stan. I kyrkan finns också ett museum i källaren om estlandssvenskarnas historia mm.

Eha visade oss runt i den välbevarade medeltida staden och visste var de bästa restaurangerna fanns. Sista kvällen avslutade vi med nypremiären av Svansjön på Estonia teatern – National Opera House. En fantastisk oförglömlig kväll.

Medverkande Monica Karlberg, Åsa Bujon, Eha Arg, Gabriella Zaunders, Susanna Furuhjelm, Susanne Larsson-Krieg, Marianne Lindgren, Anita Malmén och Anna Rosén.

Text: Monica Karlberg Foto: Monica Karlberg och galleristens fotograf