Main Menu

SWEA Arts utställning i Göteborg 2016

Det blev en mycket intressant utställning! Vi har fått mycket respons både från besökare och från alla utställare och alla tycks vara eniga om att det blev bra. Många verk såldes också under veckan. Roligt!

Vi hade ca 500 besökare under utställningsveckan och det är mycket. Många kom med tidningen Göteborgs-Posten eller inbjudningskort i handen bara för att se den här utställningen.

Utställningen började med inlämning på fredag morgon, upphängning under dagen och med en förvernissage på kvällen. En kompakt men mycket trevlig dag! Och vi hade mycket mer än 70 besökare.

Utställningen arrangerades i nära samarbete med SWEA Göteborg, som i år var ansvariga för Sverige-middagen. Sverige-middagen var som bekant på fredagkvällen och mycket reklam gjordes där för vår utställning.

Lördagen var vernissagedag med långt mer än 200 besökare! Många utställare var också närvarande.

Söndag till och med torsdag vaktade 2 – 3 konstnärer utställningen och även dessa dagar kom mycket besökare. På torsdag eftermiddag plockades utställningen ner igen.

Galleriets ägare var närvarande under förvernissage- och vernissagedagarna och de är också mycket imponerade över den höga kvaliteten på de utställda verken och på hängningen. Flera utställare har redan erbjudits egna utställningar. Roligt!

Tack alla för att ni deltog och bidrog till utställningens höga konstnärliga kvalitet. Och att så många av er kunde komma personligen.

Varmt tack till alla som hjälpte till med förberedelser, upphängning, nedtagning och vaktade lokalen. Totalt har vi lagt ner ca 500 arbetstimmar på utställningen.

Vi ses vid nästa event!

Varma hälsningar

Christina Måneskiöld
Internationell kontaktperson För SWEA Art Interntional

SWEA-Arts-utställning-i-Göteborg-augusti-2016-web (pdf)

Text och foto: C Måneskiöld

på sidan Göteborg 2016 finns all information om utställningen, från början till slut