Main Menu

Newsletter

Nyhetsbrev SWEA Art december 2017

Newsletter-2017-SWEA-Art-2-2017 (ladda ner som pdf)

som text:

Hej alla kreativa!

Att ett år kan gå så fort! Med så många idéer att börja med och så mycket som kommit till. Allt kunde inte göras men en hel del blev det trots allt.

Logotype

SWEA Art har äntligen en ny logotype! Ni ser den här ovan och ni har även sett den på vår hemsida. Det har varit många diskussioner och mycket arbete med denna tillsammans med SWEAs PR-kommitté och SWEAs vice ordförande. Det här är den kompromiss vi kom fram till.

Vi har framhållit:
”Alla kreativa Sweor är välkomna till SWEA Art oavsett inom vilket kreativt område de arbetar. Och det är för oss viktigt att framhålla. Därför har vi också haft långa diskussioner om vilka ord, som skulle kunna visa SWEA Arts mångfald. Vi har valt orden inspiration och skaparglädje för att visa detta. SWEA Art har medlemmar som målar med olika medel, är keramiker, fotografer, grafiker, smyckedesigners, illustratörer, skulptörer, kreatörer av alla slag.

Varför akvarell?

Akvarell är färgpigment blandat med Gummi arabicum, som bindemedel. Gummi arabicum är kåda från akacia-träd. Denna blandning är känd och använd mer än 5 000 år. Troligen även tidigare, då man har hittat spår av akacia-bindemedel i grottmålningar, som är ca 15 000 år. Akvarell är alltså ett av de äldsta målarmedierna.

Många kreativa människor använder akvarell även om de utövar en annan konstform. Arkitekter och arkeologer, som exempel, använder akvarell för att illustrera sina skisser respektive utgrävningar. Keramiker och skulptörer skissar gärna med akvarell. Grafiker har i mer än 500 år och fotografer i mer än 100 år använt akvarell för att illustrera sina verk. Akvarell är mångsidigt, lätt att ta med, används överallt och av många.

Akvarellen är i samma färgskala som loggan för SWEA care och SWEA professional.”

Loggan får ni gärna använda för brev, inbjudningar, utställningsaffischer etc. Ni kan hämta den från SWEAs PR-kommitté men ni behöver få ett password först från er avdelningsordförande.

Informationsblad

Vi har också arbetat fram ett litet informationsblad, storlek som ett bokmärke ca 5 x 17 cm. Små kvantiteter – upp till 50 ex – kan ni beställa hos mig. Behöver ni fler, skickar vi en pdf-fil, som ni kan låta trycka lokalt. En bild på informationsbladet kommer att finnas på vår hemsida.

Facebook

Att SWEA Art har skapat en sluten Facebook-grupp har ni väl inte missat?! Ni är välkomna med er information.
Margareta Nilsson är ansvarig för gruppen. Margareta har också arbetat fram ett informationsblad tillsammans med SWEA.org om vilken information, som får finnas där.

Enkät

Tack för all information vi fått från er! Vi arbetar vidare med den.
Alla tips om möjligheter till gemensamma utställningar, workshops och andra aktiviteter någonstans i SWEA-land tar vi tacksamt emot!

Torredembarra 2018

Torredembarra finns givetvis med i planeringen för september 2018 men vi återkommer om den workshopen i början av nästa år. Det har hänt så mycket i Katalonien den senaste tiden så vi avvaktar fram till mitten av januari.

Workshops

Vi har funderingar på andra workshops också. Florida och Frankrike finns bland andra till diskussion framöver. Har ni ett bra förslag och en bra lokal är vi tacksamma för information.

SWEA Arts hemsida

På vår hemsida – www.art.swea.org – har alla avdelningar möjlighet att skriva en kort information om sin avdelning. Alla Art-Sweor har också möjlighet att skriva en egen kort presentation och skicka in 3 foton – ett på dig (om du vill) och två på dina verk. Gör det! Information om hur du gör det finns på hemsidan. Där finns en enkel beskrivning hur du gör det.

Du som redan har en presentation – är den äldre än två år – då är det kanske dags att uppdatera den!

Lycka till med alla era kreativa planer och vi ser fram emot att ses! God Jul och Gott Nytt Kreativt År 2018!
Hälsningar

Christina Måneskiöld
Internationell kontaktperson
SWEA Art International

2017-12-18