Main Menu

SWEA Art i Torredembarra – för femte gången

För femte gången organiserade SWEA Art en workshop i Torredembarra, söder om Barcelona, i september 2018. Tjugofyra kreativa Sweor från Stockholm till Denver målade, gjorde collage, inspirerades och utbytte erfarenheter under fem intensiva dagar. Temat denna gång var kvinnliga konstnärer från 1980 fram till idag. Collage var ett speciellt konstnärligt focus där vår lärare Jordi gav oss impulser och tips.
Föredrag om kvinnliga konstnärer, t.ex. tyska Katharina Grosse, och om kinesisk poesi inspirerade oss tillsammans med havet och det mediterrana miljön. Nytt för denna gång var att vi fick lära oss göra tapas, en ytterligt välsmakande konstart!
Som alltid var workshopen mycket välorganiserad. Vi hade en fin ateljé, denna gång med möjlighet att vara utomhus, vilket gärna utnyttjades.
Workshopen avslutades med den traditionella utställningen i källarvalven under Torredembarras rådhus från 1600-talet. Borgmästaren talade varmt om det decennielånga kulturella samarbetet mellan Sverige och Torredembarra genom SWEA Art. Därefter en traditionell lång, lång spansk lunch med vernissagegästerna, däribland en del Sweor från Barcelona.
Stort tack till Maina och Frank Novara, som gjort traditionen med SWEA Art-workshops en källa till inspiration och målarglädje för så många Sweor!

Text: Margareta Nilson Foto: Margareta Nilson, Caroline Creutzer, Roland