Main Menu

Är du SWEA Arts nya webbansvariga?

Var sak har sin tid. Jag har skött SWEA Arts hemsida sedan lanseringen 2013 av SWEAs stora omstrukturering på webben. Efter att ha flyttat och rest hela livet, har jag landat på sydligaste Öland, bygger hus och känner att jag vill engagera mig lokalt, för omväxlingens skull. Det har varit mycket roligt att jobba med SWEA Art och vi har ett väldigt fint samarbete. Nu söker vi min efterträdare. /Eva Dillner

Är du SWEA Arts nya webbansvariga?

Du behöver inte vara teknikexpert men en viss vana att jobba med text och bild, med hemsidor eller bloggar, hjälper dig att lättare komma igång. Inom SWEA International finns många kunniga som lotsar nya webbansvariga att lära sig hur just vår sida fungerar. Senaste tillskottet är webinars.

SWEAs hemsida https://swea.org är en WordPress multisite, med SWEA-anpassat Canvas theme från Woo-Themes som administreras av Tipit och den internationella webbredaktionen https://webbredaktionen.swea.org

Varje avdelning och varje intressegrupp har en egen webbansvarig. Vi har en gemensam resurssida för alla webbansvariga samt en privat Google-grupp där vi kan ställa frågor och få hjälp och tips – för närvarande 131 medlemmar.

Som webbansvarig för SWEA Art https://art.swea.org sköter du publicering av konstnärspresentationer, nyheter om våra utställningar, aktiviteter och workshops och vad som händer ute i de olika SWEA Art-grupperna. Text och bilder skickas in via formulär direkt till hemsidan. Inläggen som publiceras är direkt länkade till MailChimp och skickas ut som nyhetsbrev. Så kallade “widgets” visar automatiskt senaste inläggen på introsidan. Länkar delas enkelt till SWEA Arts Facebook-grupp och SWEA Världen.

Det kommer att bli en hel del uppdateringar och ändringar i år på hela swea.org. Inte alls så stort som själva lanseringen 2013, som var jätteroligt att få vara med och bygga upp. Men en bra tidpunkt att lämna över stafettpinnen till en ny webbansvarig, som kan vara med från början att påverka och utforma det nya. Man kan också vara två som delar på ansvaret.

SWEA Arts nätverk koordineras av en internationell kontaktperson med en liten styrgrupp från olika avdelningar till sin hjälp. Förutom kommunikation via epost, är det Skypemöten cirka 6 gånger om året. Som webbansvarig ingår du i styrgruppen. SWEA Art växer, en spännande möjlighet att vara del av den sprudlande kreativiteten.

SWEA Arts styrgrupp:

Christina Måneskiöld, internationell kontaktperson (Bryssel) cmaneskiold(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.se

Margareta Nilson (Köln-Bonn) margareta.nilson(Replace this parenthesis with the @ sign)gmx.net

Eva Dillner, webbansvarig (Global) eva(Replace this parenthesis with the @ sign)evadillner.com

Kontakta oss gärna med din frågor och funderingar!