Main Menu

Christina Måneskiöld Belgien

Newsletter från Christina dec. 2019

Hej alla kreativa!                                                                 

 

Lucia har firats stort hos Sweor i hela världen. Här i Bryssel har det firats med Lucia-tåg och Lucia-körer på arbetsplatser, skolor och kyrkor.

Och det är bara en vecka kvar till jul! Jul firar vi på så många olika sätt – hemma eller borta, stor fest eller liten fest, många eller få. Det viktigaste är gemenskapen med vänner och nära och kära.

Det är ett stort kreativt arbete som pågår runt om i alla SWEA Art-grupper. Och nya grupper startar. Den senaste förfrågan fick vi idag! Så roligt med detta intresse – och alla imponerande aktiviteter!

 

Årets aktiviteter

I mars i år arrangerade vi en akvarell-workshop i Torredembarra och en vår-workshop i Burg/Mosel. Deltagarantalet var lågt i båda men de som deltog var mycket entusiastiska och ser fram emot nästa tillfälle med fler deltagare. Ni som inte var med – ni har missat något!

Internetutställningen SWEA 40 år har visats runt om i SWEA-världen och även fått stor uppmärksamhet utanför den. Jag vet flera föreningar, som nu planerar något liknande. Spännande att kunna inspirera andra.

SWEA Art i Köln/Bonn tog initiativet till en foto-workshop i Aachen med deltagare från Belgien, Holland och Tyskland. En mycket trevlig och lärorik dag. Vi uppmuntrar till liknande samarbete.

 

Vad gör vi 2020?

Vi håller på att arrangera en workshop i Perros-Guirec i Bretagne den 17 – 24 maj 2020. Detta område har varit en inspirationskälla för många konstnärer särskilt i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Ljuset och den karga naturen inspirerar. Området kallas även för ”den rosa granitkusten”. Vi har bokat ett hus med tre lägenheter. Vi har några detaljer kvar att göra men vid årsskiftet kommer vi att skicka ut mer information. Anmälan behöver vi ha i mitten av februari.

 

Torredembarra – javisst, det blir det en workshop i september! Den informationen kommer vi att ha klar i slutet av januari. Anmälan vill vi ha senast den 1 maj.

 

Utblick 2021

Ja, vi har redan flera aktiviteter i startgroparna för 2021.

  • Workshop i Cochem i Tyskland i mars
  • Utställning i Göteborg i samband med Sverige-middagen, preliminärt omkring den 5-7 augusti
  • South Florida arrangerar Världsmötet i oktober 2021 och planerar för en workshop

 

Och vad gör ni?

Berätta vad ni gör och vad ni har för planer! Vi är så nyfikna och vi vet att era aktiviteter inspirerar många andra.

Skriv även en verksamhetsberättelse om vad ni gör. Den hör hemma bland årsmötesdokumenten för er avdelning.

 

Facebook och Instagram

Att SWEA Art har skapat en sluten Facebook-grupp har ni väl inte missat?! Eller att vi finns på Instagram.

 

SWEA Arts hemsida

På vår hemsida – www.art.swea.org – har alla avdelningar möjlighet att skriva en kort information om sina SWEA Art-aktiviteter genom formuläret här: skicka in material.

Alla Art-Sweor har också möjlighet att skriva en kort presentation av sig själv och sin konst. Du lägger in en kort text, två foton av konstverk och ett porträttfoto på:  skicka konstnärspresentation

Du som redan har en presentation – är den äldre än två år – är det kanske dags att uppdatera!

 

Lycka till med alla era kreativa planer och vi ser fram emot att ses!

 

Vi önskar alla God Jul och ett Nytt kreativt år 2020.

 

För er som vill ladda ner nyhetsbrevet: Newsletter från Christina dec. 2019

 

 

Hälsningar

Christina Måneskiöld

Internationell kontaktperson

SWEA Art International