Main Menu

Newsletter från Christina sept. 2019

Hej alla kreativa!

SWEA 40 år – internetutställningen

Ingen har kunnat missa vår Internetutställning med 71 konstnärs-Sweor från hela världen. Utställningen har visats i flera avdelningar och setts av många Sweor och andra via nätet.

Utställningen kommer att finnas på vår hemsida hela året 2019
Tack för alla era bidrag!

SWEA international

har uppmärksammat deltagarna i Internetutställningen med en vinst i ett konstlotteri. Lycklig vinnare blev Lena Steen Gensollen.

Medlem i SWEA Paris och portomedlem i SWEA Göteborg. Grattis Lena!

Lena blev så glad att hon skickade oss detta tack-poem:

Jag mig till alla Swea Artor vänder
med en hyllning till alla verken sänder !!
att inte gå på en nit
men av slumpen vinna i konstlotteriet
Kosta-Boda Art hotel, är som smort
Lycklig, jag tackar och tar emot !!
Dikten ifråga som ska vara med; tillhör mitt verk o  lyder :
Världsvid Vänskap
över gränserna går
från jorden till månen når
skör och stark
på fast mark
vår vänskap består
Grattis Swea, 40 år !!
Lena.

Webbansvarig

Vår fantastiska webb-redaktör Eva Dillner har meddelat att hon vill engagera sig i andra aktiviteter framöver. Eva har gjort ett fantastiskt jobb med SWEA Arts hemsida. Särskilt i samband med att SWEA bytte plattform och allt fick göras om från grunden. Eva var klar med vår hemsida långt före alla andra, fick en stor eloge från SWEA och vår hemsida var länge förebild för många.

Eva har också varit en mycket uppskattad medlem i vår styrgrupp. Hon har bidragit med många idéer, gett goda råd och är en sann vän. Tack Eva för allt arbete du lagt på SWEA Art och för din vänskap!

Eva Dillner: Det har varit jätteroligt att vara webbansvarig och att få bygga upp hemsidan. Jag är så glad att Camilla tar över med sin erfarenhet av SWEAs multisida. Hon har gedigna kunskaper om framförallt foto och webbanpassad text, så att sökmotorerna hittar vårt innehåll. Så passande med en efterföljare som banar nya vägar och gör SWEA Arts hemsida ännu bättre.

Vi hälsar vår nya webbansvariga:

Camilla Davidsson varmt välkommen till styrgruppen. Så här beskriven hon sig själv.

jag är fotograf och bosatt i Bangkok sedan 13 år tillbaka tillsammans med min man och vår son. Dessförinnan levde jag i Paris i närmare 14 år, dit jag kom som studerande och sedan trivdes jag så bra att jag blev kvar. Det föll sig så naturligt att mitt liv var i Paris.

Nu ett helt annat liv i Bangkok son har sina utmaningar… och det gillar jag.

Jag vill tacka SWEA ART styrgrupp som givit mig förtroendet att efterträda Eva Dillner som webbansvarig och jag ser mycket fram emot min nya roll. Jag har tidigare varit medlem i SWEA Bangkoks styrelse och höll även då rollen som webbansvarig, från 2014 till 2018.

Att få arbeta med SWEA ART kommer att bli en jätte rolig utmaning med globalt perspektiv. Jag ser en intressant utveckling av SWEA ART och ett stort växande kontaktnät med SWEA konstnärer runt om i världen.

Tack till Eva, Christina och Margareta för det varma välkomnande jag har fått.

Camilla Davidsson SWEA ART i Bangkok

Workshops

Vi arrangerade en akvarell-workshop i Torredembarra och en vår-workshop i Burg/Mosel i mars. Vi hade relativt få deltagare men dessa var mycket entusiastiska och ser fram emot nästa tillfälle med fler deltagare. Ni som inte var med – ni har missat något!

Vi har också arrangerat en akvarell-workshop på Käringön i början av september. Tyvärr fick vi så många återbud att vi fick ställa in allt. Nästa gång på Käringön blir i mitten på augusti 2020 och vi ser fram mot fler deltagare.

… och Torredembarra? Ja, det vet vi först i december 2019. Vi lovar att återkomma.

Facebook och Instagram

Att SWEA Art har skapat en sluten Facebook-grupp har ni väl inte missat?! Eller att vi finns på Instagram.

Facebook SWEA ART

Instagram SWEA ART

SWEA Arts hemsida

På vår hemsida – www.art.swea.org – har alla avdelningar möjlighet att skriva en kort information om sina SWEA Art-aktiviteter genom formuläret här:

https://art.swea.org/skicka-in-material/.

Alla Art-Sweor har också möjlighet att skriva en kort presentation av sig själv och sin konst. Du lägger in en kort text, två foton av konstverk och ett porträttfoto på:

https://art.swea.org/skickakonstnärspresention/

Du som redan har en presentation – är den äldre än två år – är det kanske dags att uppdatera! Lycka till med alla era kreativa planer och vi ser fram emot att ses!

Hälsningar

Christina Måneskiöld

Internationell kontaktperson

Målning av: Birgitta Elfving Baker Los Angeles