Main Menu

Höstnyheter från Christina sept. 2020

 Hej alla kreativa!

September, kan vara fantastisk! Varm och skön med klar och krispig luft. Eller som idag på Tjörn: storm, regn, åska och strålande solsken däremellan!

Jag hoppas att ni har haft en skön sommar – i Sverige eller på någon annan plats. Corona-pandemin sätter fortfarande gränserna för vad vi kan göra. Vi vill så gärna träffas. Det går i små grupper och utomhus är ett bra alternativ när vädret så tillåter.

Coronan kommer vi att leva med länge än, WHO informerar om att det kan ta 2-3 år tills vi kan leva ”normalt” igen. Ta väl hand om er!

Våra planerade workshops har ställts in under det här året. För nästa år har vi många planer, men vi vet just nu inte om de går att realisera. Jag hoppas att ni lokalt kommer att arrangera workshops i mindre grupper och gärna utomhus. Eller varför inte via zoom? Då kan många fler delta!

SWEA Art Göteborg träffades hos mig på sommarens varmaste dag. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans. Akvarell och pigment var temat och vi kunde vara utomhus hela dagen. Se bifogade fotocollage.

Collage

Just det! En ny utmaning har vi till er. Collage! Era bidrag vill vi ha den 1 november 2020.

Tema: ”Om hösten”

Du har aldrig gjort collage?

Det löser vi: Den 5 oktober kl 17.00 svensk tid håller vi ett webbinar med temat collage. Här får du tips och materialförslag. Flera konstnärer, som arbetar med collage, kommer att delta.

Kommande webbinarier 2020

Anmäl dig här: forms.gle/YR9ZYFHFKKJoS41r5

 

Fotografera ditt collagebidrag och lägg in det den 1 november på SWEA Arts slutna Facebook-grupp. Om du har ett Instagramkonto, lägg ut det där med hashtag #sweaart. Det är också möjligt att skicka det per e-mail till: sweaart(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.com så lägger vi in det. Länkarna till SWEA Arts Facebook- och Instagram-konton hittar du längst ner på sidan.

”När du skickar in ditt bidrag godkänner du att SWEA Art får publicera ditt bidrag på sin hemsida samt på sina Facebook- och Instagram-konton”.

Vi kommer även att lägga in en del bilder på SWEA Arts hemsida.

Kreativt i Australien

SWEA Perth har ett jätte spännande projekt på gång.

I samarbete med Kosta Boda har de kunnat ge ett stipendium att resa till Kosta Boda och bo där i en vecka. Under den veckan får SWEA stipendiaten lära om glas under ledning av Kjell Engman. Stipendiet delades ut till konstnären Jade Penangke.

I dokumetet som följer kan ni läsa mer om artisten och stipendiet!

young aboriginal artist awarded Swea Perth Kosta Boda glass scholarship

Och vad gör ni?

Berätta vad ni gör och vad ni har för planer! Vi är så nyfikna och vi vet att era aktiviteter inspirerar många andra.

 

SWEA Arts hemsida

På vår hemsida – art.swea.org – har alla avdelningar möjlighet att skriva en kort information om sina SWEA Art-aktiviteter genom formuläret här:

skicka in material

Alla Art-Sweor har också möjlighet att skriva en kort presentation om sig själv och sin konst. Du lägger in en kort text, två foton av konstverk och ett porträttfoto på:

skicka konstnärspresention

Du som redan har en presentation – det är dags att uppdatera!

Lycka till med alla era kreativa planer och vi ser fram emot att ses!

 

Höstnyheter från Christina september 2020

Pdf filen om ni vill ladda ned dokumetet!

 

Hälsningar

Christina Måneskiöld

Internationell kontaktperson

SWEA Art International

art.swea.org

https://www.facebook.com/groups/swea.art/

https://www.instagram.com/swea.art/

https://www.instagram.com/explore/tags/sweaart/