Main Menu

Ros 9 Peace 2017

Newsletter från Christina Juni 2020

Hej alla kreativa!

Nu känns sommaren nära! Vi har fantastiska dagar just nu. Potatisen växer så det knakar. Några blommar redan. Det blir nog några midsommarpotatisar, trots den kalla våren. Årets sill är: gin och fläder. Vi har provsmakat. Den är god!

Har ni sett vår nya logga? Vi använde den vid presentationen under Webbinariet och ni ser den här nedan.

SWEA Art Webbinar den 4 juni

– så roligt att över 100 Sweor världen över deltog! Att så många har börjat måla, att så många anmält sig till SWEA Art, att så många vill håll koll på SWEA Art på Facebook!

Akvarell anses vara ett svårt medium, men övning ger färdighet. Att dessutom börja med att måla en ros, det är verkligen en utmaning. Rosen är ganska komplicerad att måla. Så nu gäller det att öva för alla bidrag till Rosens dag den 2 juli.

Utmaningen till er alla: 2 juli Rosens dag

Var kreativ och skapa ett konstverk med motiv: rosor

Det kan vara en enstaka ros, en buske, en ros i en vas. Du väljer!

Material och teknik är fritt.

Fotografera ditt bidrag och lägg in det den 2 juli på SWEA Arts slutna Facebook-grupp.

Om du har ett Instagramkonto, lägg ut det där med hashtag #sweaart. Det är också möjligt att skicka det per e-mail till sweaart(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.com så lägger vi in det. Länkarna till SWEA Arts Facebook- och Instagram-konton hittar du längst ner på sidan.

”När du skickar in ditt bidrag godkänner du att SWEA Art får publicera ditt bidrag på sin hemsida samt på sina Facebook- och Instagram-konton”.

Vi kommer även att lägga in en del bilder på SWEA Arts hemsida.

Ros 9 Peace 2017

Fotoredigeringsprogram

Alla fotograferar gärna och mycket. Vi använder våra telefoner, iPads m m att ta foto med. Att ta foto på konst är en särskild utmaning. Vi i styrgruppen har ofta diskuterat om det finns enkla hjälpmedel för att redigera just foto på vår konst och presentera rätt sorts foto på olika sociala medier och på våra hemsidor.

Vår webbansvariga Camilla Davidsson är fotograf och hon har tagit sig tid och kollat många olika appar under våren. Hon kommer att presentera bra och enkla att hantera sådana i ett separat Newsletter senare i juni.

Torredembarra 20 – 28 september 2020

Spanien öppnar upp för turister under sommaren. Det börjar finnas flyg till Barcelona. Men allt beror på corona-virusets utbredning och hur vi uppför oss med att hålla avstånd, använda munskydd etc. Vi håller koll på utvecklingen i Spanien och kommer att hålla er alla informerade.

Vi tror fortfarande att det finns en möjlighet att arrangera workshopen i Torredembarra i september. Vi är försiktiga och tar bara emot preliminära bokningar fram till den 1 juli 2020 och vi kommer att begränsa antalet deltagare. Workshopen kostar € 795,-. Intresseanmälan skickar du tilll: cmaneskiold(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.se

Wien 8 oktober 2020

I augusti kan vi lämna besked om det blir regionmöte och skissboksworkshop i Wien.

Vi har mer på gång. Var beredd på överraskningar!

Lycka till med alla era kreativa planer och vi ser fram emot att ses!

Hälsningar

Christina Måneskiöld

Internationell kontaktperson

SWEA Art International

Newsletter från Christina Juni 2020 PDF-filen

art.swea.org

www.facebook.com/groups/swea.art/

www.instagram.com/swea.art/ 

#sweaart

 

Swea art