Main Menu

Newsletter från Christina Maj 2020

Hej alla kreativa!

Här på Tjörn är livet lugnt och stilla. Vinden är fortfarande isande kall men solen skiner.
Alla ordinarie konstutställningar är inställda, så vi här i Bleket arrangerar utomhusutställningar när vädret tillåter. Nästa blir i Kristi Himmelsfärdshelgen. Vad gör ni?

Nu i maj börjar museer och utställningar öppna igen. Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn har varit stängt sedan mitten av mars. Nu öppnar man igen med en helt ny utställning Flora, Fauna och Kroppens tunna skal med konstnärerna: Bernd Koberling, Lars Lerin, Bruno Liljefors och Maria Nordin. Öppet 21 maj – 13 september. Ni kommer väl?!

World Art Day 15 april

En stor respons! 46 kreativa Sweor skickade in ett bidrag! Så roligt att så många av er deltog! Och SWEA International har uppmärksammat våra bidrag på flera olika sätt. Bidragen visar mångfalden inom SWEA Art. Tack för alla bidrag!

Nu har vi en ny utmaning till er alla: 2 juli Rosens dag

Var kreativ och skapa ett konstverk med motiv: rosor

Det kan vara en enstaka ros, en buske, en ros i en vas. Du väljer!

Material och teknik är fritt.

 

Fotografera ditt bidrag och lägg in det 2 juli på SWEA Arts slutna Facebook-grupp. Om du har ett Instagramkonto, lägg ut det där med hashtag #sweaart. Det är också möjligt att skicka det per e-mail till sweaart(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.com så lägger vi in det. Länkarna till SWEA Arts Facebook- och Instagram-konton hittar du längst ner på sidan.

”När du skickar in ditt bidrag godkänner du att SWEA Art får publicera ditt bidrag på sin hemsida samt på sina Facebook- och Instagram-konton”.

Vi kommer även att lägga in en del bilder på SWEA Arts hemsida.

SWEA Art Webbinarium 4 juni

Teckna och måla rosor är temat för ett SWEA Art Webbinar torsdag 4 juni, kl 16 i Stockholm, kl 15 i London, kl 10 i New York, kl 07 i San Fransisco.

Vi vill inspirera alla Sweor att teckna och måla med enkla medel. Vi vänder oss till nybörjare men även till dem som redan prövat på. Vi använder enkla medel, som de flesta redan har hemma: blyerts, akvarellfärger av olika slag, mjuka penslar och papper av god kvalité. Mer information finns på SWEAs hemsida: https://swea.org och i SWEA Världens Facebookgrupp.

Torredembarra 20 – 28 september 2020

Allt beror på corona-viruset. Vi tror fortfarande att det finns en möjlighet att arrangera workshopen i Torredembarra i september. Vi är försiktiga och tar bara emot preliminära bokningar fram till den 1 juli 2020 och vi kommer att begränsa antalet deltagare. Workshopen kostar € 795,-. Intresseanmälan skickar du tilll: cmaneskiold(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.se

Wien 8 oktober 2020

I augusti kan vi lämna besked om det blir en skissboksworkshop i Wien.

SWEA i Tyskland

I Tyskland finns tre mycket aktiva SWEA avdelningar och de har en gemensam tidning. Där finns mycket intressant att läsa. I senaste numret kan ni läsa om SWEA Arts Fotoworkshop i Aachen med deltagare från 3 länder och SWEA Berlins workshop ”Att våga måla”. Följ länken nedan:

https://kolnbonn.swea.org/wp-content/uploads/sites/24/2020/04/SWEA-2020_V4_final.pdf

se sidorna 16 och 17!

Vi har mer på gång. Var beredd på överraskningar!

I dessa corona-virus-tider lättar nu restriktionerna något. Vi kanske kan få resa något i sommar. Men fortsätt att ta hand om er och era nära.

Lycka till med alla era kreativa planer och vi ser fram emot att ses!

Hälsningar

Christina Måneskiöld

Internationell kontaktperson

SWEA Art International

 

https://art.swea.org/documents/newsletter/newsletter-fran-christina-maj-2020.pdf/

 

www.art.swea.org

https://www.facebook.com/groups/swea.art/

https://www.instagram.com/swea.art/

https://www.instagram.com/explore/tags/sweaart