Main Menu

Inställt: Kreativ workshop Perros-Guirec 17–24 maj 2020

Inställt: SWEA Art International

Välkommen till Armor-kusten och Perros-Guirec 17 – 24 maj 2020

Många konstnärer har inspirerats av den här kusten även kallad Rosa Granitkusten.

Paul Gauguin och Emile Bernard var här, flera impressionister, även svenska konstnärer och många fler.

Perros-Guirec ligger i norra Bretagne. Du kan flyga till Brest eller ta tåget till Guingamp eller Lannion.

Därefter buss, taxi eller hyrbil. Det är 10 mil från Brest, 50 mil från Paris och 80 mil från Bryssel.

Lena Steen Gensollen, Art-Swea från Paris och Göteborg, bor numera i Perros- Guirec och har de rätta kontakterna för alla praktiska arrangemang.

Till hjälp har hon konstnären Josée Wolf – www.joseewolf.com. Josée bor också i Perros-Guirec.

Hon kommer att berätta om några av konstnärerna, som har inspirerats av området. Josée och Lena kommer också att guida oss runt i området, visa intressanta platser att se och att måla. Josée kommer vi att träffa varje dag.

Vi kommer att ställa ut våra verk i Josées Galleri/Ateljé sista dagen.

Vi kommer att vara mycket utomhus –

för att se omgivningarna, för att skissa och måla, för att gå till vår arbetslokal och för att besöka restauranger i närheten. Vädret är oftast pålitligt i mitten av maj med 12 – 15° men det kan även komma regn och blåst.

Det är viktigt att du har ordentliga promenad/vandringsskor med dig liksom en varm vindjacka. Vi kommer att sitta utomhus på klipporna och en sittdyna kan då vara bra att ha och även en ryggsäck för transport av målarmaterial, vatten aska och eventuell lunch.

De två första dagarna –

kommer vi att se oss omkring, finna våra motiv, arbeta ”hemifrån”. Kommunen ställer en arbetslokal nära hamnen till vårt förfogande onsdag t o m söndag med stafflier.

Vi har hyrt ett hus!

Villa Gulfstream som har 3 lägenheter med vardagsrum, kök och 2 sovrum i varje lägenhet. Där finns även en studio. Huset ligger högt upp, har tre våningar, bara trappor ingen hiss.

Det finns tvättmaskin i en av lägenheterna och den får alla använda.

Får vi fler anmälningar finns det möjlighet att hyra lägenheter i närheten. Lakan, handdukar och slutstädning ingår.

7 övernattningar

i eget rum, middag på söndag kväll, en lunch och avskedsmiddag på lördag kväll ingår liksom ett frukostpaket för första dagen.

Du väljer själv med vilket material du vill arbeta och du tar med eget målarmaterial.

Självklart kommer vi att ha en hel del på plats, t ex skiss-böcker, penslar, basfärger, papper mm för akryl och akvarell. Canvasdukar ingår i storlek 30×40 och 40×50 cm.

Om du vill ha större canvasdukar eller annat material, vänligen meddela oss. Vi beställer med leverans till Josées ateljé och till självkostnadspris.

Kursavgift

Workshopen kostar € 845,- och inkluderar övernattning i lägenhet i 7 nätter, välkomstmiddag, 1 lunch och avskedsmiddag samt målarmaterial enligt ovan.

Vi vill ha din anmälan senast den 8 februari 2020. Anmälan är bindande, Du får en bekräftelse och workshopen betalas därefter senast den 22 februari.

Anmälan

Anmälan kan fyllas i direkt på hemsidan www.art.swea.org. Alternativt kan anmälningsblanketten skickas till: SWEA Art International, Bryssel, Epost: cmaneskiold(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.se.

Anmälan är bindande. Skulle du behöva lämna återbud kan deltagaravgiften endast återbetalas om vi har en väntelista. En administrativ avgift om € 100,- tillkommer.

Försäkring

Kreativa Dagar är privat organiserade av nätverket SWEA Art International – vi har alltså ingen kollektiv försäkring. Vänligen kontrollera att Din hemförsäkring alternativt reseförsäkring täcker den här resan – skulle olyckan vara framme.

Måltider

Välkomstmiddag, avskedsmiddag och 1 lunch ingår samt ett frukostpaket till första dagen. Kaffe och the finns i arbetslokalen.
Övriga måltider betalar deltagarna själv.
Kvällsmål kan vi gärna äta tillsammans i vårt hus. Det finns kök i samtliga lägenheter.

En livsmedelsbutik finns ca 10 min från vårt hus.

Transporter etc

Reskostnader till Perros-Guirec ingår inte. Kostnader för lokala bussturer, taxi etc ingår inte. Kostnad för museumsbesök ingår inte.

Välkommen!

Christina Måneskiöld

Program: Kreativa Dagar i Perros-Guirec 17 – 24 maj 2020

anmälan till kreativ workshop i Perros Guirec 17-24 maj 2020. PDF fil

Välkommen till kreativ workshop Perros-Guirec i Bretagne 17 – 24 maj 2020. Anmälan hemsidan

 

SWEA Art är ett privat organiserat nätverk mellan enskilda Sweor och SWEA International bär inget ansvar i samband med dess aktiviteter. För mer information och kontaktuppgifter, se SWEA Arts hemsida: www.art.swea.org.

Mer information: Christina Måneskiöld,

SWEA Art International,

Bryssel Epost: cmaneskiold(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.se

GSM 0032 486 24 11 11