Main Menu

World Art Day 15 April 2020

Hej Kära Sweor i världen!

Här kommer alla konstbidragen till World Art Day som hölls den 15e April, tillsammans med den text som Margareta Nilson skrev. Ni kanske redan har läst artikeln via SWEA-NYTT i aprils nyhetsbrev eller kanske har uppmärksammat den på SWEA-land.

SWEA ARTs konstnärinnor som så aktivt medverkade till detta internationella event och många var de…  hela 45 stycken! Alla verken har legat ute på SWEA ARTs (slutna) Facebook grupp och då kan ju tyvärr inte alla se de fantastiska verken…

Så vi bestämde oss att visa all den härliga konsten här på SWEA Arts hemsida.

För er som vill följa oss lite mer i framtiden så kan ni:  Bli Medlem

Då får ni även tillgång till Facebook gruppen SWEA ART och kan se allt som pågår där!

Och för er som är aktiva inom konsten, professionellt eller på hobbynivå och vill ha ett roligt och inspirerande utbyte med svenska kvinnor inom konsten, gå gärna med i SWEA ART, på ett mer aktivt sätt och skicka oss gärna en: konstnärspresentation

 

World Art Day – ett initiativ i SWEA Art Facebookgrupp.

SWEA Art, ett nätverk av kreativa och konstnärliga Sweor, påverkas som alla andra av coronakrisen. Konstnärligt utbyte, kurser och utställningar är inställda. Å andra sidan har många Art-Sweor mer tid än vanligt att ägna sig åt konsten.

Den internationella World Art Day,

firas sedan 2012 på Leonardo da Vincis födelsedag den 15 april. Initiativtagare är International Association of Art (IAA/AIAP), som är en av UNESCO erkänd NGO.

Vi i SWEA Arts koordineringsgrupp

bestämde oss för att aktivera alla Art-Sweor inför World Art Day och lanserade ett upprop att lägga in bidrag på tema ”Våren” i SWEA Arts Facebookgrupp den 15 april.

Uppropet blev en härlig succé. Inte mindre än 46 bidrag från lika många Art-Sweor i hela världen lades upp i Facebookgruppen: färgsprakande, vårglada och fantasifulla konstverk. Det är akvareller, teckningar, olje- och acrylmålningar eller textilkonst.

Motiven är blommor förstås, grönskande träd, ängar och skogar, fjärilar och andra vårtecken. Samt abstrakta bilder i vårens färger. Ett vårligt smycke eller en virkad tekannevärmare med vårblommor är speciellt originella bidrag!

Vi är särskilt glada för att SWEA Arts Facebookgrupp

har fått så mycket uppmärksamhet, så många bidrag har vi inte haft på hela året. SWEA Arts Facebook-grupp riktar sig framförallt till konstnärligt aktiva Sweor men är givetvis öppen för alla medlemmar. De senaste tre veckorna har vi fått 15 nya medlemmar i Facebookgruppen!

Vi hoppas att alla kreativa Sweor

fortsätter att dela med sig av sin konst på Facebooksidan. Och, när det äntligen blir tillåtet igen, även deltar i aktiviteter i SWEA Arts lokala grupper, utställningar och andra aktiviteter.

SWEA Art International hade planerat en workshop i Bretagne i maj, den är naturligtvis inställd. Nu hoppas vi att kunna organisera en workshop i Torredembarra i närheten av Barcelona i september.

Annars får vi vänta till nästa år,

då planeras flera workshops och andra aktiviteter, bl.a. i samband med Världsmötet i South Florida.

Men kanske det snart dyker upp en ny SWEA Art-aktion på Facebook eller i andra digitala medier. Har ni idéer så hör gärna av er till koordinationsgruppen!

Margareta Nilson för SWEA Art koordinationsgrupp
margareta.nilson(Replace this parenthesis with the @ sign)gmx.net