Main Menu

Christinas Midsommarbrev 2021

Hej alla kreativa!

Midsommartid!

Tänk vad tiden ändå går fort – trots corona-begränsningar under många långa månader. Nu finns det äntligen möjlighet att träffa familj och vänner.

Konstutställningar öppnar och det arrangeras workshops här och där. Men fortfarande är det viktigt att vara försiktiga och att hålla avstånd.

Måla med akryl den 10 juni 2021 – så tråkigt att vi hade wifi-problem vid zoom-mötet. SWEAs redigerare har gjort ett fantastiskt jobb med redigeringen och du kan nu se detta webbinaret och SWEAs alla tidigare webbinarier igen på

SWEAs webbinarier

Lösenordet får du av din Avdelningsordförande.

Vi planerar för fler webbinarier till hösten – och nya utmaningar.

Vi har en ny utmaning inför sommaren!

SWEA Arts Hattparad

Den 7 augusti är det Hattens Dag och det firar vi i SWEA Art med en färggrann, brokig och fantasifull hattparad!

Sommaren är de fantastiska hattarnas tid och SWEA Arts nya utmaning är att skapa hattar: måla, teckna, fotografera, gör collage, arbeta i textil, papper, trä, lera eller vilket material du vill. Fantasin sätter inga gränser, allt och alla är välkomna till vår hattparad!

Fotografera ditt verk, skriv namn och avdelning, och lägg det i SWEA Arts Facebookgrupp eller skicka det till sweaart(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.com senast den 7 augusti.

Alla konstverk presenteras sedan i en internetutställning på SWEA Arts hemsida art.swea.org

När du skickar in ditt bidrag godkänner du att SWEA Art får publicera det på sin hemsida samt på sina Facebook– och Instagram-konton.

Workshops

Vi ser alla fram emot ytterligare en workshop i Torredembarra. Den kommer – men inte i år utan 2022. Vi återkommer i början av 2022 med mer information.

Vi vill gärna arrangera en workshop i träsnitt i Eifel i Tyskland. Preliminärt blir det en helg i slutet av oktober. Vi återkommer i början av september med mer information.

Christo skall veckla in Triumfbågen i Paris!

Planen att klä in Triumfbågen hade Christo länge och skulle ha visats redan 2020 men har skjutits upp till hösten 2021. Konstnären gick bort 2020 och nu utförs verket i samarbete med Centre Pompidou.

SWEA Art planerar tillsammans med SWEA Paris ett gemensamt besök. Vi har mer information i början av september men reservera redan nu 25-26 september för detta program.

SWEA Arts hemsida

Under sommaren kommer vi att redigera våra PowerPoint-presentationer och videofilmer från våra webbinarier. Vi kommer att lägga in dem på vår hemsida under rubriken Arbetsmaterial. Där kan du sedan se dem. Mer information i nästa Newsletter.

Du kommer väl ihåg att lägga in information om dig och din konst på hemsidan.

Det är mycket enkelt. Gå in på skicka din konstnärspresentation

lägg in en kort text om dig själv, ett porträttfoto och foton på två av dina konstverk.

När du skickar in ditt bidrag godkänner du att SWEA Art får publicera ditt bidrag på sin hemsida samt på sina Facebook- och Instagram-konton.

Några tips

Vi återkommer med fler tips i nästa Nyhetsbrev.

Vi önskar alla en trevlig midsommar och en fantastisk sommar!

… och glöm inte att skapa hattar!

 

Ta väl hand om er!

Hälsningar

Christina Måneskiöld

Internationell kontaktperson

SWEA Art International

art.swea.org

Facebook SWEA Art

Instagram SWEA Art

#sweaart