Main Menu

Carola Gatzke München Ekorrn satt i granen Alice Tegnér

Internetutställningen: Världspoesidagen 21 mars 2021

SWEA Art Poesi i bild och ord

Poeten Birgitta Lindqvist och SWEA Art höll ett uppskattat Webbinarium, om Poesi i bild och ord i slutet av januari. Samtidigt lanserades en utmaning till alla Art-Sweor att skapa konstverk inspirerade av en dikt eller en text inför Världspoesidagen den 21 mars.

Poesi var ett tema som Art-Sweor gärna lät sig inspireras av. Dikter av bl.a. Edit Södergran, Pär Lagerqvist, Tomas Tranströmer, Evert Taube och givetvis Birgitta Lindqvist inspirerade. Även texter från Shakespeare till Elsa Beskow blev utgångspunkt för konstverken. Mest svenskt men även texter från de länder där Sweorna nu bor och många Art-Sweor både diktade och skapade bildkonst.

SWEA Art New York,

gladde oss med egna workshops online tillsammans med poeten Alexandra Hummingson. Alla Art-Sweor i hela världen fick vara med på dessa workshops, vilket var mycket uppskattat.

Till Internetutställningen: Världspoesidagen 21 mars 2021, som ni nu finner här!

sändes det in över 90 konstverk (98) av 56 SWEA Art-konstnärer, övervägande måleri och teckning men även collage, filtning, foto och kombinationer av olika tekniker.

Webbinariet “Poesi i bild och ord” med Birgitta Lindqvist och SWEA Art, finns inspelat på:  https://vimeo.com/503917916.

Lösenordet får du av din avdelningsordförande eller maila sweaart(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.com.

SWEA Art kommer med fler webbinarier under året, nästa redan den 22 april. Vi gläder oss åt att så många kreativa Sweor deltar i webbinarierna, och med så fantastiska konstverk till de virtuella utställningarna på SWEA Arts hemsida. SWEA ART

Varma hälsningar

SWEA Arts Styrgrupp

text: Margareta Nilson