Network Menu

Nyhetsbrev

Kreativ dag på Tjörn i augusti 2018

Den 20 augusti 2018 träffades 10 medlemmar i SWEA Art Göteborg hos mig i Bleket på Tjörn för en Kreativ dag. Vi arbetade med marmorering och entusiasmen var stor.

Det finns många olika sätt att marmorera. Vi arbetade med en japansk typ som kallas ”suminagashi”. Man kan marmorera på många olika sätt och på många underlag. Vi arbetade med papper men det går lika bra på tyg av bomull, ull och siden och på trä.

Använd en plastlåda något större än ditt papper, blanda rent vatten med lite tapetklister. Låt stå några timmar. Droppa färg i vattnet, rör försiktigt ett mönster med en kam, träpinne eller liknande. Lägg i papperet och lyft upp det igen efter några sekunder. Klart! Låt torka.

Använd papperen till bokomslag, collage, kort etc.

Christina M

Kreativ-dag-20-08-18 (pdf)

Text & foto: Christina Måneskiöld

SWEA Art presenteras i medlemstidningen SWEA Forum

Till alla skapande och konstintresserade Sweor!
Nu är det dags för SWEA Art!
I nästa nummer av SWEA Forum vill jag ha ett reportage om duktiga och kreativa kvinnor som finns inom alla våra avdelningar. Målande konstnärer, textilkonstnärer, keramik-konstnärer, smyckeskonstnärer – ja, listan kan nog göras lång.
Hjälp mig med texter och bilder! Bilderna ska vara högupplösta, d.v.s. i samma storlek som din mobil eller kamera fotograferat. Skicka ditt bidrag till mig på editor(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org
Deadline för höstens nummer är den 1 oktober.

Kerstin Dahl editor(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

PS från webbansvarig. Christina Måneskiöld planerar att skriva ett reportage, förmodligen om Torredembarra. Inom nätverket SWEA Art ligger ju fokus på det vi gör gemensamt i våra lokala SWEA Art-grupper, med ledorden inspiration och skaparglädje. Under årens lopp har det funnits många aktiviteter som skulle passa bra som Forum-artiklar. Det vore roligt om flera grupper skickade in till Forum, det kan vara om hur just er grupp arbetar, om någon specifik aktivitet, eller om hur ett tema utvecklas under en längre period. /DS

1 plats till Torredembarra!

Vi har fått ett sent återbud till Torredembarra. Är du intresserad av att delta? Anmäl dig snarast till Christina per email: cmaneskiold(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.se.

Aterbud 2018 (pdf)

Konstnärspresentationer

Det är roligt att se att SWEA Art växer. Fler och fler presenterar sig på vår hemsida.
Om du ännu inte kommit till skott är det väldigt enkelt. Ett foto på dig själv och två på dina konstverk, en presentation på 100 ord (lugn, formuläret räknar) och kontaktuppgifter.
Hör av er om ni har några frågor – det är jag som sköter hemsidan. Jag har försökt att göra instruktionerna så enkla och tydliga som möjligt. Om du vill uppdatera din profil, lägg in ändringarna i samma formulär så fixar jag det.
Formuläret hittar du här
https://art.swea.org/skicka-konstnarspresentation/

Varje SWEA Art grupp har en egen presentationssida, även en samlingssida för SWEA Art konstnärer som inte tillhör en specifik SWEA Art grupp. Här kan du även hämta inspiration för din text. Vi har lika många sätt att berätta om vårt konstnärsskap som vi har egna uttryck när det kommer till själva konsten.

Om någon i er grupp har flyttat eller inte längre är aktiv i SWEA Art vänligen meddela mig.

Mvh/Eva Dillner
webbansvarig SWEA Art
eva(Replace this parenthesis with the @ sign)evadillner.com

Två platser i Torredembarra

Vi har fått två återbud till workshopen i Torredembarra i september 2018. Det finns alltså ytterligare platser.

Är Du intresserad, vänligen anmäl dig omgående till Christina på cmaneskiold(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.se.
Sista anmälningsdatum är 15 april.

Hälsningar

Christina Måneskiöld
Internationell kontaktperson För SWEA Art

Två-återbud-Torredembarra-2018 (pdf)

En lyckad utställning

SWEA-Arts konstutställning på ”Galleri Bellman” den 16 mars – 21 mars
Nu är det över och det var en lyckad utställning tack vare alla besökare.
Så fantastiskt roligt att få ställa ut på ”Galleri Bellman” tillsammans, vi från SWEA Art Stockholm. Det stärker sammanhållningen och man får energi för fortsatt skapande.

Läs mer om utställningen här

Text & foto: Monica Karlberg

 

Sätt kreativiteten i rörelse…

…var temat för SWEA Arts workshop i Burg i Moseldalen, 22-25 mars 2018. Och rörelse blev det! Flamencouppvärmning på morgonen följt av krokiteckning. Sedan tecknade, målade och experimenterade vi hela dagarna och långt in på kvällen i den fina och ljusa ateljén. God mat, vinprovning och promenader i vårsolen kompletterade det hela.

Text & foto: Margareta Nilson

Fullt i workshopen i Torredembarra

Fullt-i-Torredembarra-2018 (pdf)

Vi har nu 23 deltagare anmälda till workshopen i Torredembarra i september 2018. Det är max vad vi kan ta emot.

Om Du ändå anmäler dig, kommer du att finnas med på vår reservlista. Blir det något återbud får du möjlighet att delta.

Vi ser fram emot att träffas vid ett annat tillfälle.

Hälsningar
Christina Måneskiöld
Internationell kontaktperson För SWEA Art

Kreativa dagar i Torredembarra 2018

Det blir Kreativa dagar i Torredembarra.
Den 17 – 23 september 2018 har vi bokat en workshop med avslutande utställning i Rådhuset.

TEMA: FOKUS ÄR I ÅR PÅ KVINNLIGA KONSTNÄRER FRÅN CA 1980 OCH FRAM TILL IDAG.

Nu är det dags igen för Kreativa Dagar i Torredembarra.

I år blir det ankomst redan på söndag 16 september, Workshop den 17 – 21 och den avslutande utställning den 22 – 23 september i de historiska valven under rådhuset, Sala Lluis d’Icart.

Det blir föredrag och diskussioner om konstnärer, färg och form, konst, kreativitet mm. Information och tips om hur du presenterar dig och din konst skall vi också hinna med.

Text & foto: Christina Måneskiöld

Läs mer och anmäl dig här>>

SWEA Art Stockholm på Galleri Bellman

Missa inte tillfället att se SWEA-Art Stockholm som ställer ut på Galleri Bellman, Bellmansgatan 9 i Stockholm mellan den 16 mars t.o.m. 21 mars. Vernissage fredagen den 16 mars kl. 15.00-19.00 Välkomna!

Vi är fjorton kreativa Sweor som visar vår konst tillsammans. Vi målar i olika medium som olja, akryl och akvarell. Vi träffas för att måla och inspirerar varandra i vårt skapande och inte att förglömma att vi har roligt tillsammans. Våra ambitioner är att få ställa ut både hemma och i andra länder. Syftet med SWEA-Art är att vara ett nätverk och ett stöd för skapande kvinnor inom SWEA.

Text: Monica Karlberg