Övriga SWEA Art konstnärer

Här presenteras SWEA Art konstnärer som inte tillhör en specifik SWEA Art grupp

Margareta Bertmark (Marbella)

Mina verk är inspirerade av mitt liv vid havet, både i Sverige och i Spanien. Det är en gåva att få vara en del av stranden och få uppleva vågornas rörelser och följa med dygnsrytmen med alla dess nyanser. Mitt sinnestillstånd och naturens varierande humör uttrycker jag i målningar, men allra helst i lera, främst i stengods. Fynd som jag släpat hem från mina turer blir ofta ett med mina skulpturer, där slutresultatet blir en lekfull överraskning. Gå gärna in på min hemsida där jag berättar mer om mig och mina kommande utställningar.

margareta(Replace this parenthesis with the @ sign)angelscreek.se   www.angelscreek.se

Sidsel Cook (Koberg, Global)

Jag skriver och målar. Förutom lokala konstrundor har jag varit representerad på gallerier i Fuengirola, Paris, London, Toscana och Vatikanen. Har bott på 29 olika platser i 5 olika länder. Har skrivit boken ”97% slitna jeans & 3% Champagne”. Idag bor jag i chaufförbostaden på Kobergs Slott och håller på med en ny bok. Skall vara med i Konstantens konstrunda september 2019.Jag målar i en blandteknik där jag blandar olika medier.

sidsel.cook99(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Eva Dillner (Öland, Global)

Internationellt yrkesverksam konstnär och författare som specialiserat sig på kreativa och terapeutiska processer för inspiration och transformation. Konstnärligt uttrycker hon sig via den abstrakta expressionismen, där både känslor och andlighet spelar en betydande roll. Medlem i KRO, BUS, KC.  Deltagit i närmare 60 utställningar. Representerad i privata och offentliga samlingar i Indien, USA, England, Skottland, Tyskland, Turkiet, Belgien, Spanien, Georgien, Norge och Sverige. Eva har bott större delen av sitt liv utomlands, 30 år i USA och 2 år i Frankrike.

eva(Replace this parenthesis with the @ sign)evadillner.com   www.evadillner.com

Birgitta Elfving Baker (Los Angeles)

Jag bor i Los Angeles sedan många år då jag började studera konst och psychologi på Univ of California i Berkeley. Har målat sen barndomen då jag lärde mig från min far Thore Elfving – ingenjör och välkänd konstnär. Nu målar jag i olja men förut vattenfärg och akryl. Har tagit många kurser genom åren. Ställer ut mest på gallerier i Santa Barbara och Newbury Park. Just nu i en Juried Show på tre veckor. Inspiration hämtar jag från naturen – det blir landskap i impressionistisk stil. Målning ger mig energi och ro.

Birgittabaker1(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   birgittabakerfineart.com

Lena Grissler (Holland)

Uppvuxen på Västkusten utanför Halmstad, vistades jag ett par år både i Tyskland och Schweiz, for att 1982 flytta till Nederländerna. När döttrarna var små började jag måla och ta kurser i olika tekniker. Västkustens hav och klippor har alltid varit en stor inspirationskälla. De sista 15 åren har jag varit verksam som flygvärdinna, vilket har tagit upp stor del av min tid, men har samtidigt varit kreativt inspirerande. Mina målningar varierar från halvt figurativa till helt abstrakta – mystik, stillhet, stämning. Att måla och vara kreativ är for mig ett sätt att uttrycka känslor och stämningar.

lenagrissler(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Anette Henningson (Dallas)

Intresserad i kultur, gemenskap, konst och historia, keramik.

anettehenningson(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Gunilla Kay (Vancouver BC Canada)

Sen 2008 har jag gatt i konst skola och lart om lera, skulptur, design i att rita och gora akvarell. Sen blev det en BFA har och flera ar med att gora glass konst. Har utstalt med SWEA i Paris och Brussels och varit med i fantastiska Torredembarra, Spanien.

gkay.art(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   www.gunillakay.com

Christina Norström Blankstein (Arizona)

Yrke: Professionell konstnär. Media: Olja, tempera, gouache och mixed media. Format: stort format ex scendekoration till en Deutsche Oper Berlins produktion men också litet format ex miniatyrporträtt. Stil: ”Progressive expressionism” där abstrakta, figurativa, realistiska element ingår. Senaste utställning: Falköpings Museum. ”Megalit, Massiv Mystik” målningar av fornminnen. Senaste publikation: Bild och text till ”Draksång” målarbok för vuxna om de nordiska gudarna med sammandrag av kända myter. Finns på svenska och engelska. Framtida projekt: målningar inspirerade av Wagners Ring. Tidigare verksamhet: Efterfrågad porträttmålare först i Sverige och senare i USA. Utbildning: Tolkskolan vid Genèves universitet. Bosättning: Pendlar mellan Phoenix, Vårgårda och Berlin.

cnorstromb(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   www.cnorstromb.com

Lo Peyron Mathews (Denver)

Jag målar i akvarell och de motiv jag framför allt gillar är landskap och porträtt. Jag tycker också att “Urban Sketching” är oerhört roligt, det går snabbare och det är fantastiskt att kunna fånga en händelse på bild på en kort tid. Jag ordnar kurser i akvarell och går själv på så många tecknings- och akvarell-kurser som jag hinner med. Jag är från Stockholm och har bott i Frankrike, Spanien, Grekland och på olika skidorter i Colorado i snart 20 år. Jag gillar realistisk konst och målar gärna “plein air” i Colorado under sommaren.

lopeyron(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Kristina Rosenbecker (Västerås)

Sedan jag var liten har jag drömt om att bli konstnär.Genom årens lopp har jag gått ett antal kurser i måleri både i USA och i Sverige. Flera år jag har bott i USA när jag kom tillbaka till Sverige började jag läsa på Örebro Konstskola. Jag älskar att måla tavlor i färgglada färger. Numera är jag hemma på heltid och kan ägna mig åt min målning. Jag har haft flera utställningar både i Sverige och utomlands USA ,Tyskland och Frankrike.

kristinarosenbecker(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   www.kristinarosenbeckerartist.cybersite.nu

Eva Sköld Westerlind (Seattle)

Konstfotografen Eva Sköld Westerlind bor i Seattle. Hon är uppväxt i Nyköping, tog examen vid Stockholms Universitet och Photographic Center Northwest i Seattle. Evas fotografier har ställts ut på gallerier och museer i Nordvästra USA samt Texas, Washington D.C., Kalifornien och Sverige. Hennes fotografier finns i USA-samligar hos Harborview Medical Center, Seattle Public Utilities, King County Arts Collection, Microsoft Corporation, University of Washington Medical Center, City of Tacoma, i Texas på Houston Museum of Fine Arts, samt i Sverige hos Jämtlands och Kalmar Läns Landsting. Evas konstfotografibok Melt publicerades 2015 av Pine Needle Books, Bellevue, USA.

evaskoldwest(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   www.evaskoldwesterlind.com

Anna Carin Stein (Malmö)

Målat sedan tonåren, till och från på heltid. Uttrycker mig med akryl och japanskt papper, inspirerad av min tid i Tokyo Japan. Gärna abstrakt. Ställt ut både i Sverige och utomlands. Är med på den Skånska Konstrundan framför allt.

acart1(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   www.artacstein.com

Monia Katarina Villasenor (Austin)

Efter att ha vuxit up i Sverige var bekant med naturen och har alltid haft en fascination för den. Som barn var jag utsatt för många kulturer eftersom min familj reste och flyttade runt och jag tror att jag lärde mig att uppskatta min omgivning på grund av detta. Det har varit på dom senare åren som jag har sätta upp mina bilder efter uppmuntran av vänner och familj. Mina bilder är tagna av platser som talar till mig personligen, skönheten jag ser i naturen. Skönheten finns, jag fångar den bara på bild.

moniakatarina(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   www.moniakatarina.com

Maria Öhlin Lostetter (München)

Jag är född 1975 i Sundsvall, uppvuxen på västkusten och kom till München 2007, efter ha bott i Kanada, USA, Frankrike och Holland. Jag målar klara färger och väldefinierade figurer helst med abstraktare geometrisk bakgrund. Lite ordning i kaoset. De sista åren har jag målat afrikanska djur, landskap, balettdansöser och fåglar. Min inspiration får jag från naturen, min trädgård och mina resor. Jag målar mest stort i olja men även i akvarell.

mariaohlin(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   Instagram: Marialost_et_art