Main Menu

SWEA Art Bryssel

Eva-Lotta Axelsson

Uppvuxen på den skånska slätten med konsten ständigt närvarande. Jag bor i Bryssel sedan 1997 och här började jag måla på allvar. Efter kurser i akvarell och teckning i Malmö, 8 års utbildning i teckning och målning på konstakademier i Bryssel målar jag sedan 2006 i egen ateljé. Jag har deltagit i flertalet kurser för olika konstnärer och reser ofta för att hitta ny inspiration. Jag målar mest i akryl men även med olja, akvarell, pastell, tusch. Jag har haft flera utställningar i Belgien och Sverige. Inspirationen kommer från mina resor och färgerna styr sökandet efter en speciell sinnestämning.

elo.axelsson(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   www.elo-art.be

Lena-Kajsa Degerlid

Född vid havet, Falkenberg, men bosatt större halvan av mitt liv i Gent, Belgien. Vuxit upp med färg och form och kreativitet och utbildad keramiker vid Högre Konstindustriella skolan i Göteborg. Egen ateljé i 50 år av mitt liv och sysslar dagligen med lerklumpen eller penseln i min hand. Ställt ut över halva världen, representerad i större delar av Europa och flertalet officiella utsmyckningar i Sverige och Belgien. Ju äldre jag blir, ju mer exprimenterar jag med glädje, material, färg och form.

stein.degerlid(Replace this parenthesis with the @ sign)skynet.be   www.lenakajsa.eu

Inger Klintstam

Jag började måla först 2011, då jag sökte in på SARA (Swedish Academy of Realist Art) i Stockholm. Där gick jag på halvtid i 3 år och efter det har jag målat utan minskad intensitet. Jag målar helst i olja, men använder också andra medier. Mina motiv är mest människor, men jag målar även annat efter inspiration.

inger.klintstam(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   www.ingerklintstam.com

Christina Måneskiöld

Färg och ljus finns i mina smycken, väskor och sjalar tillverkade i siden och ull i lysande färger och skimrande sötvattenspärlor. Starka färger har jag även använt i mina grafiska blad där ultramarin dominerar. Jag målar även tempera, med akryl och akvarell. I mina målningar har också de blå färgerna övertaget. Motiven är mina inre landskap. Motiv hämtade i Bohuslän, under resor, från havet och landskapet nära havet och som jag återger någonstans mellan verklighet och abstrakt. Jag håller föredrag och workshops samt organiserar konstutställningar. Mina arbeten ställer jag ut sedan 1993 i Sverige, Tyskland, Nederländerna, Belgien och Frankrike.

cmaneskiold(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.se   www.cmaneskiold.com

Eva Tensjö Vandenplas

För drygt 20 år sedan vaknade mitt intresse för keramiken. Sedan dess har jag följt olika kurser och seminarier i Sverige, Tyskland, England, USA och Belgien. Mitt arbete är nästan uteslutande utfört på drejskivan i min ateljé för att skapa bruks och dekorations föremål i stengods. Min stil och inspiration kommer till stor del ifrån olika kulturer, erfarenheter och av min nyfikenhet att experimentera med olika tekniker, leror och glasyrer. Jag tycker om enkla former, tunna föremål och kontrasten av olika ytor, blanka, matta och oglaserade som ger ett levande intryck. Mitt mål är att tillverka intressant och högkvalitativ keramik.

eva.tensjo(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Monika Wernhoff

Jag har flyttat runt hela mitt vuxna liv med min man som är diplomat. Konsten har alltid funnits där och sen 10 år jobbar jag nästan enbart med tovad konst. Det är mångfalden i allt vad man kan göra med ull som lockar mig. Mest arbetar jag med bilder och skulpturala installationer men jag gör även sjalar och kläder i nunotovning. Naturen är min viktigaste inspirationskälla. I mina tredimensionella verk arbetar jag gärna med tolkningar och fantasier av växter och föremål. Genom ullens mjuka yta tillförs en annan dimension till föremålet. Somrarna tillbringas på norra Gotland där jag har ateljé.

monika(Replace this parenthesis with the @ sign)moweart.se   www.moweart.se