Main Menu

SWEA Art Göteborg

MÅLET är att vara ett nätverk och en gemenskap inom SWEA som berikar vars och ens konstnärliga skapande och vice versa. MEDLEN är regelbundna möten, gemensamma utställningar, workshops, målardagar och konstresor. FRUKTERNA är vänskap, utveckling, samarbete och glädje.

Yvonne Begby

Att vara en skapande människa har varit med mig sedan barnsben. Jag har haft flertalet separatutställningar och även deltagit i samutställningar. Mitt konstnärskap består i allt från att måla tavlor i akryl, olja till tusch och flytande bläck. Jag skapar även skulpturer och bilder med pyrografi. Visst hantverk samt även författande hör även det till i mitt skapande liv. Naturen, tid och rum, det mänskliga psyket, symboler och drömmar är något jag hämtar inspiration ifrån. Jag är verksam i Dalsland och arbetar förnärvarande främst med målningar i akryl och pyrografi varvat med mitt författarskap.

aurora-art(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Marie Czylok Ehrman

Jag har alltid varit intresserad av hantverk. Det började med att min mormor gav mig material till ett broderi. I Bryssel utbildade jag mig i smideskonst på Rhok Academie, där vi fick lära sig att göra smycken och konstverk i olika sorters metaller, men även i många andra material. Dessförinnan hade jag gått kvällskurser i silversmide under en tioårsperiod. Jag har ytterligare ett intresse och det gäller salvtillverkning. Det är till största delen bi-salvor för huden, för fotvård och för värk. Men jag har alldeles nyligen gått en utbildning i naturkosmetik.

czyloma(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Anita Forsman

Mitt behov att uttrycka mig i bild har funnits med mig sen barnsben och alltid varit en bisyssla under mina yrkesverksamma år. Nu målar jag på heltid i akvarell och olja, både föreställande och abstrakt. Jag letar motiv och ideer bland bilder som jag själv tagit eller i media. Beskär dem, tar bort saker och lägger till, funderar över färgvalet, bollar med ideer innan jag målar. Försöker att lägga till lite mystik och ibland humoristiska inslag. Har bott utomlands i 15 år bl.a. Japan, USA och Belgien. För mer info, se min hemsida.

anita.forsman55(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   svenska konstnärer.se

Barbro Hallén

I mina bilder samverkar linje, yta och struktur och när det gäller färger är jag är återhållsam. En eller ett par räcker långt. Det sparsmakade ger en känsla av lugn och blicken kan vila i bilden. Jag arbetar i akvarell, akryl, blandteknik, collage och olika trycktekniker. Jag har visat mina bilder på dryga trettiotalet utställningar, både separata och jurybedömda. Under dryga 20 år har jag har bott utanför Sverige. (USA, Frankrike, Belgien och Schweiz) Nu är jag tillbaka i Göteborg och arbetar i min ateljé på Fiskhamnsgatan 41B. Jag finns på Facebook och Instagram. Foto: Jessica Vöigemast och Barbro Hallén

barbro.hallen(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   www.barbrohallen.se

Carina Höijer

Måleri Mixed Art Holistic Approach. Konst, konsthantverk och ull. Vi har bott tidigare nära Lyon i Frankrike och då var jag med i SWEA Paris inklusive SWEA Art. Vi bor nära Göteborg och jag är nu medlem i SWEA Göteborg. Jag är med i KonstAnten Konstrunda och samlingsutställning. Jag undervisar i Bild, Slöjd, Design och Historia mm. Med ullen vill jag utveckla mer om vegetariska fällar och hantverk. Ull finns även att köpa för tovning mm. Engagemang i omställning. Intressen utbildning, miljön, närmiljön, kreativitet, rekreation, permaodling. Islandshästar. Får klövsjö och shetlandish.

artist.carina.hoijer(Replace this parenthesis with the @ sign)me.com   konstanten.hemsida24.se

Else Langkilde

Jag är en lyrisk kolorist som uttrycker mig främst i olja och akvarell.
Jag har ett litet trapphusgalleri där även mina ateljeplatser finns. Myren 71, Koön Marstrand. Mobilnummer: 0703960695.
Öppet året runt efter avtal.

Ingår i konstvandringen södra Bohuslän och Marstrands konstvandring. Jag är medlem i KRO, BUS. Inköpt av statens konstråd m.m.

else.langkilde(Replace this parenthesis with the @ sign)telia.com

Marie B Magnusson

Jag är född i Göteborg och bor idag i Mölndal. Bodde några år i Los Angeles, Kalifornien, där jag bl.a. studerade mönsterkonstruktion och design. Fotograferingen har följt mig hela livet och akvarelltekniken har jag ägnat mig åt i många år. Idag jobbar jag framförallt med mixed media (blandteknik) för att uttrycka mig mer expressivt i färg, form och struktur. Spännande och utmanande med olika material och det finns så många möjligheter. Mina motiv hämtar jag från naturen, havet, speciella miljöer och från känsla och intuition. Jag har årligen medverkat i samlingsutställningar sedan 1993 med olika konstnärsgrupper.

marie.b.magnusson(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Gunilla Nyborg

Resor och möten med platser/kulturer har alltid gett mig stor inspiration i mitt fotograferande. Under åren i Kina väcktes mitt intresse för street photography. Har deltagit i flertalet workshops och även haft utställningar i Shanghai. Dessutom är vår vackra natur en stor inspirationskälla; hav, kust, skog i alla dess oändliga variationer. Har bott utomlands i åtta år varav fem i Australien och tre i Shanghai. Är nu tillbaka i västra Göteborg och förutom kameran tar jag alltid med mig min älskade hund Coco på fotopromenaderna. Ser fram emot inspiration och spännande möten i Swea Art.

gunilla_aussie(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Lena Olander

Jag är född och uppvuxen i Göteborg. Alltid intresserad av att teckna och måla, vilket lett till att jag gått i fler målar kurser i Göteborg, Spanien och Miami. Jag bodde 8 år i Miami samtidigt tillbringade jag mycket tid i vår lägenhet i Bangkok varifrån jag arbetade och inspirerades av Asiens kultur och natur. Jag har ställt ut tillsammans med SWEA Art i Paris, Torredembarra och Göteborg.

lenaolander2(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Ingeborg Radler

Jag växte upp i en konstnärsfamilj. Min mamma och morfar var konstnärer. Redan som barn älskade jag att måla och rita. Mamma och hennes kollegor hjälpte och undervisade mig under hela min barn- och ungdomstid. Min formella utbildning fick jag i Salzburg under tre år på Färg & Form och privat undervisning av konstnärerna Frieda Novotny och Prof. Josef Strachota. Jag hade min första utställning 1985 och har sedan dess haft fler än 50 separat- och samlingsutställningar i Sverige, Belgien, Österrike, Frankrike och Italien. Jag är medlem i KFA och Swea Art. Foto: Jan Aqua Ellsinger

ingeborgswe(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   www.ingeborgradler.com

Lena Steen Gensollen

Född och uppvuxen i Stockholm, bor med familj i Paris sedan 1979. Har alltid älskat att teckna/måla, läst konsthistoria och framförallt målat på kvällstid parallellt med arbete inom .internationella företag. Gillar också att måla i ateljé tillsammans med andra. Pendlar numera mellan Paris och fritidshuset i Västergötland. Omättad mångfaldig inspiration. Experimenterar gärna olika tekniker, material, färg och form. Målar i akryl, olja, akvarell, pastell, tusch samt blandteknik med collage. Fascinerad av snabba precisa gester; att i ett ögonblick fånga det speciella.

lena.steen.gensollen(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   sites.google.com/site/lenasgart/

 

Varje SWEA Art-grupp har en sida med kort summerande text om sin verksamhet på art.swea.org med länk till sin avdelning på swea.org. Använd formuläret Skicka in material. Därefter presentationer av konstnärer, i bokstavsordning. Tre bilder. Text 100 ord. Kontaktinfo. Använd formuläret Konstnärspresentation. Är du inte medlem än? Anmäl dig på sidan Gå med i SWEA Art