Main Menu

SWEA Art Köln/Bonn

SWEA Art Köln/Bonn startade våren 2013 med en sammankomst där sex Sweor beslöt att träffas med oregelbundna mellanrum för att arbeta tillsammans eller besöka museer och konstevents. Gruppen är öppen och alla Köln/Bonn-Sweor bjuds in till aktiviteterna. Vi vill gärna samarbete med andra SWEA Art-grupper i Tyskland och grannländerna.

 

dillstroem(Replace this parenthesis with the @ sign)t-online.de

Andrea Ginsberg

Älskar att fotografera och allt som kan skaffas med händerna (handarbete, hemslöjd, …). Har varit med på workshopen i Cochem en gång och provat på akrylmåleri mm. Foto: Michael Goedel & Andrea Ginsberg.

gigomat(Replace this parenthesis with the @ sign)aol.com

Ann Louise Lohbeck

Ann Louise Lohbeck, född Höglund, uppvuxen i Kalmar. Studerade på Lillsveds Gymnastikfolkhögskola, undervisade i Uppsala, Norrköping. Fortsatte studierna på Deutsche Sporthochschule, Köln, arbetade nästan 40 år, som sportlärare och även som tecknings- och konstlärare. Började måla och ägna mig åt konst när barnen ej behövde “taxi” mer. Har besökt otaliga målarkurser och workshops i Europa, haft utställningar i Tyskland och Sverige. Ställer ut regelbundet med en grupp konstnärer i Köln. Målar mest med aquarell-och acrylfärger. Hämtar mina motiv lite varstans. Mitt spektrum sträcker sig från landskapsmåleri, stilleben till helt abstrakta målningar. Gillar att använda och prova på olika tekniker.

allohbeck(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Margareta Nilson

Uppvuxen i Skåne flyttade jag till Tyskland på 70-talet. 1995-2011 bodde jag i Lissabon, nu är jag tillbaka i Köln. Målar i acryl och olja, ibland akvarell, och har alltid med mig min skissbok. Jag har besökt konstskolor i Köln, Bonn och Lissabon, gjort målarresor i många länder och ställt ut med SWEA Art samt i separat- och grupputställningar. MINA VÄRLDAR är de landskap jag lever i, människorna jag umgås med, dikterna jag läser. Mina världar skänker mig intryck, färger och rörelser som återfinns i mina bilder. Min konst är essensen av mina världar.

margareta.nilson(Replace this parenthesis with the @ sign)gmx.net   www.margaretartist.com

Susann Stelling

Jag är född i Helsingfors, uppvuxen i Malmö. Studerade inredningsarkitektur i Köpenhamn, men bytte och blev narkossköterska istället. 1982 flyttade jag till Köln, gifte mig, har arbetat där. Nu är jag pensionerad. Jag är hobbysömmerska med tillskärarutbildning. Har målat lite sporadiskt men aldrig besökt någon kurs. 2006 upptäckte jag svetsning som blev min passion, – böjer och formar rundjärn, skapar konst i alla former. Min inspirationskälla är naturen. Jag älskar svetsa, designa, bygga bord, konst, skulpturer, smycken, målar också med järn på duk. Jag deltog i SWEA Art utställningen i Paris. Sedan följde utställningar i Tyskland och Sverige.

susannstelling(Replace this parenthesis with the @ sign)googlemail.com   www.eisenart-skog.de