Network Menu

SWEA Art Köln/Bonn

SWEA Art Köln/Bonn startade våren 2013 med en sammankomst där sex Sweor beslöt att träffas med oregelbundna mellanrum för att arbeta tillsammans eller besöka museer och konstevents. Gruppen är öppen och alla Köln/Bonn-Sweor bjuds in till aktiviteterna. Vi vill gärna samarbete med andra SWEA Art-grupper i Tyskland och grannländerna.

Annie Dillström

Jag är född i Stockholm 1952. Flyttade till Frankfurt 1975 och började arbeta som flygvärdinna på Lufthansa. 1988-98 gick jag på konstskola utanför Frankfurt. Nu har jag en konstskola där jag undervisar för barn och vuxna. Det är givande att ge vidare det man lärt sig genom åren. När jag själv målar, leker jag med färger, ljus och former. Inspirationen kommer från naturen och resor. Jag målar främst i akryl. Konst har alltid haft en stor plats i mitt liv och jag går gärna på konstmuseum och utställningar.

dillstroem(Replace this parenthesis with the @ sign)t-online.de

Ann Louise Lohbeck

Ann Louise Lohbeck, född Höglund, uppvuxen i Kalmar. Studerade på Lillsveds Gymnastikfolkhögskola, undervisade i Uppsala, Norrköping. Fortsatte studierna på Deutsche Sporthochschule, Köln, arbetade nästan 40 år, som sportlärare och även som tecknings- och konstlärare. Började måla och ägna mig åt konst när barnen ej behövde “taxi” mer. Har besökt otaliga målarkurser och workshops i Europa, haft utställningar i Tyskland och Sverige. Ställer ut regelbundet med en grupp konstnärer i Köln. Målar mest med aquarell-och acrylfärger. Hämtar mina motiv lite varstans. Mitt spektrum sträcker sig från landskapsmåleri, stilleben till helt abstrakta målningar. Gillar att använda och prova på olika tekniker.

allohbeck(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Margareta Nilson

Uppvuxen i Skåne flyttade jag till Tyskland på 70-talet. 1995-2011 bodde jag i Lissabon, nu är jag tillbaka i Köln. Målar i acryl och olja, ibland akvarell, och har alltid med mig min skissbok. Jag har besökt konstskolor i Köln, Bonn och Lissabon, gjort målarresor i många länder och ställt ut med SWEA Art samt i separat- och grupputställningar. MINA VÄRLDAR är de landskap jag lever i, människorna jag umgås med, dikterna jag läser. Mina världar skänker mig intryck, färger och rörelser som återfinns i mina bilder. Min konst är essensen av mina världar.

margareta.nilson(Replace this parenthesis with the @ sign)gmx.net   www.margaretartist.com

Susann Stelling

Jag är född i Helsingfors men uppvuxen i Skåne, Malmö. Studerade först inredningsarkitektur i Köpenhamn, men bytte och blev narkossköterska istället. 1982 flyttade jag till Köln, gifte mig, och har arbetat där. Nu är jag pensionerad. Jag har en tillskärarutbildning, har sömnad som hobby, målat lite sporadiskt men aldrig besökt någon kurs. Svetsning, järnet och konst upptäckte jag 2008. Sedan dess bygger och svetsar jag bord och annan konst. Numera även smycken. Jag deltog i SWEA Art på utställningen i Paris. Sedan har följt andra utställningar och marknader.

susannstelling(Replace this parenthesis with the @ sign)googlemail.com   www.eisenart-skog.de

Varje SWEA Art-grupp har en sida med kort summerande text om sin verksamhet på art.swea.org med länk till sin avdelning på swea.org. Använd formuläret Skicka in material. Därefter presentationer av konstnärer, i bokstavsordning. Tre bilder. Text 100 ord. Kontaktinfo. Använd formuläret Konstnärspresentation. Är du inte medlem än? Anmäl dig på sidan Gå med i SWEA Art