Network Menu

SWEA Art Portugal

2011 bildades SWEA Art Lissabon. Sex Sweor började träffas regelbundet, några etablerade konstnärer, några amatörer. Flera deltog i SWEA Art-utställningarna i London och Paris.

Vi informerar regelbundet den lokala SWEA-avdelningens styrelse och medlemmar om aktiviteterna också för att få fler Sweor intresserade att börja skapa. Två medlemmar har flyttat ifrån Lissabon men håller kontakten via email och träffar vid besök. www.portugal.swea.org

Birgitta Benthede (Lissabon)

Att på olika sätt få utlopp för min kreativitet har alltid varit viktigt för mig. Jag har gått ett antal kurser i oljemålning, konstsömnad, färglära och vävning och otaliga är de tröjor jag stickat och de dukar jag broderat. Tyvärr tog heltidsarbete, hus, hem och barn under många år all min tid, men nu – som nybliven pensionär – har jag återupptagit målandet. Och jag målar nästan dagligen. Nuförtiden blir det mest i akryl och mina motiv är abstrakta och non-figurativa. Jag vet inte alltid hur slutresultatet ska bli utan börjar förbehållslöst och låter tavlans motiv växa fram.

birgitta(Replace this parenthesis with the @ sign)benthede.se

Helena Björnberg (Algarve)

Jag är konstnär och scenograf, utbildad vid Stockholms Dramatiska Högskola. Med mer än 30 års erfarenhet. Efter 10 är inom teatern valde jag fortsatt utbildning vid Konstakademien och KTH för att arbeta med design och belysning i offentliga miljöer. 1997-2010, utvecklade jag företaget “Ljusgestaltning AB”, med specialisering på design- och belysningsprogram för byggnader, platser, parker stadsdelar och innerstadsmiljöer i Sverige. 2012 flyttade jag tillsammans med Håkan Bergquist till Lagos i Portugal. Då fortsatte mitt konstnärligt arbete med skulpturer i brons och målningar i olja på duk. 2016 grundade jag POP UP SCANDINVIA ett kulturellt forum för konstnärer och akademiker.

helena(Replace this parenthesis with the @ sign)helenabjornberg.com     www.helenabjornberg.com

Maud Frykberg (Lissabon)

Jag arbetar i lera som jag bränner i raku- och sågspånsbränningsteknik. Dessa bränningar består av mycket eld, rök och hetta. Det fascinerande är det delvis slumpartade och delvis styrda resultatet. Jag arbetar mycket i en teknik där jag skalar av glasyren efter bränning så kallad nakenraku. Som så många andra inspireras jag av organiska former från naturen som jag hittar både i Sverige och Portugal, där jag bor vintertid och har ateljé. Jag ställer ut mestadels ut i Sverige vår och höst men har också ställt ut i Barcelona och Bryssel. Jag har en egen butik i Västerås. Foto: Hasse BildN AB, Västerås

krukmakeriet(Replace this parenthesis with the @ sign)maudfrykberg.se   www.maudfrykberg.se

Betty Anne Mörelius (Algarve)

Kontaktperson i Swea Art. Verksam konstnär sedan många år. Utbildad vid Konstfack i Stockholm på 80-talet. Främst måleri men även installation, fotografi och objekt. Har haft separatutställningar på Virserums Konsthall, Nacka Konsthall, Dieselverkstaden, Väsby Konsthall, Sollentuna Aniara. Har deltagit i Liljevalchs Vårsalong och internationellt i utställningar i Aten, Bologna och Pisa. Hade i Sverige min arbetsplats i Anrika G-studions lokaler i Gustavsberg utanför Stockholm. Medlem i Föreningen Svenska Konstnärinnor, Konstnärernas Riksorganisation KRO. Driver sedan september 2017 B.A.M. Art Gallery Albufeira Contemporary Art -100kvm i Gamla Stan.

bettyanne(Replace this parenthesis with the @ sign)telia.com   www.bamofsweden.com

Lena Önnesjö Lobo (Lissabon)

Född och uppvuxen i Stockholm, sedan 1976 bosatt i Lissabon. Arbetar med textil bildväv, måleri, foto, collage. Kollektiva och individuella utställningar i Portugal och Sverige samt övriga Europa sedan 1980, SWEAs jubileumsutställning Millesgården 2004, SWEA Art Bryssel, London och Paris. Jag arbetar spontant, experimentellt och kombinerar olika material – ull, silke, lin, bomull, glas, metall, papper och näver. Dominerande är blå och gröna färger, uttryck för längtan till svenska skogar och vatten samt starka inslag av gult, orange och rött som reflekterar ljuset och värmen i Portugal.

lenahortalobo(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Varje SWEA Art-grupp har en sida med kort summerande text om sin verksamhet på art.swea.org med länk till sin avdelning på swea.org. Använd formuläret Skicka in material. Därefter presentationer av konstnärer, i bokstavsordning. Tre bilder. Text 100 ord. Kontaktinfo. Använd formuläret Konstnärspresentation. Är du inte medlem än? Anmäl dig på sidan Gå med i SWEA Art