Main Menu

SWEA Art Portugal

2011 bildades SWEA Art Lissabon. Sex Sweor började träffas regelbundet, några etablerade konstnärer, några amatörer. Flera deltog i SWEA Art-utställningarna i London och Paris.

Vi informerar regelbundet den lokala SWEA-avdelningens styrelse och medlemmar om aktiviteterna också för att få fler Sweor intresserade att börja skapa. Två medlemmar har flyttat ifrån Lissabon men håller kontakten via email och träffar vid besök. www.portugal.swea.org

Birgitta Benthede (Lissabon)

Att på olika sätt få utlopp för min kreativitet har alltid varit viktigt för mig. Jag har gått ett antal kurser i oljemålning, konstsömnad, färglära och vävning och otaliga är de tröjor jag stickat och de dukar jag broderat. Tyvärr tog heltidsarbete, hus, hem och barn under många år all min tid, men nu – som nybliven pensionär – har jag återupptagit målandet. Och jag målar nästan dagligen. Nuförtiden blir det mest i akryl och mina motiv är abstrakta och non-figurativa. Jag vet inte alltid hur slutresultatet ska bli utan börjar förbehållslöst och låter tavlans motiv växa fram.

birgitta(Replace this parenthesis with the @ sign)benthede.se

Berit Haraldsson

Hej, jag heter Berit Haraldsson och bor sedan några år i Algarve Portugal. Mina målningar är inspirerade av färger och former runt omkring mig. Jag har målat sedan jag var barn, nu när jag slutat arbeta som lärare och flyttat till sol och värme har mina målningar blivit både ljusare och gladare. Jag målar helst med vattenfärg men använder mig också av akryl, olja och kritor.

haraldssonberit(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Maria Jilkén (Algarve)

Jag heter Maria Jilkén och bor i Alma Verde, Algarvekusten. En underbar plats som ger kraft åt min kreativitet. En gång i veckan målar jag hos konstnären Eva Herre i den charmiga lilla byn Barao de Sao Joao. Det är där det händer. I mina målningar uttrycker jag tankar och känslor utifrån min miljö. Jag är självlärd och målar med full kraft det som inspirerar mig, oftast målar jag i olja. Vid staffliet upplever jag en inre glädje som övergår i Flow. Jag hoppas att Ni kan njuta av mina alster.

maria(Replace this parenthesis with the @ sign)jilken.com

Betty Anne Mörelius (Algarve)

Verksam konstnär sedan 1985. Utbildad vid Konstfack i Stockholm. Bildkonstnär. Separatutställningar på Virserums Konsthall, Nacka Konsthall-Dieselverkstaden, Väsby Konsthall, Sollentuna Aniara. Har deltagit i Liljevalchs Vårsalong och internationella utställningar i Aten, Bologna och Pisa. Medlem i G-studion Gustavsberg, Föreningen Svenska Konstnärinnor FsK, Konstnärernas Riksorganisation KRO. Driver sedan september 2017 B.A.M. Art Gallery Albufeira Contemporary Art.

bettyanne(Replace this parenthesis with the @ sign)telia.com   www.bamofsweden.com

Birgitta Norrgren

Jag är född i Malmö och har bott utomlands i drygt 20 år, i Genève, Chicago, Bangkok och Hamburg. Numera Portugal. Några kurser i målning har jag aldrig tagit innan jag började i SWEA Art, men tycker det är kul med form och färg. Inspirationen får jag framförallt från mina vänner i min SWEA Art grupp, men också från naturen och från konstutställningar. Har än så länge arbetat med akryl och akvarellfärger och vill gärna utveckla mig vidare. Jag har kommit på att jag mår bra av att måla, det ger ro i själen.

birgitta.norrgren(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Lena Önnesjö Lobo (Lissabon)

Född och uppvuxen i Stockholm, sedan 1976 bosatt i Lissabon. Arbetar med textil bildväv, måleri, foto, collage. Kollektiva och individuella utställningar i Portugal och Sverige samt övriga Europa sedan 1980, SWEAs jubileumsutställning Millesgården 2004, SWEA Art Bryssel, London och Paris. Jag arbetar spontant, experimentellt och kombinerar olika material – ull, silke, lin, bomull, glas, metall, papper och näver. Dominerande är blå och gröna färger, uttryck för längtan till svenska skogar och vatten samt starka inslag av gult, orange och rött som reflekterar ljuset och värmen i Portugal.

lenahortalobo(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Varje SWEA Art-grupp har en sida med kort summerande text om sin verksamhet på art.swea.org med länk till sin avdelning på swea.org. Använd formuläret Skicka in material. Därefter presentationer av konstnärer, i bokstavsordning. Tre bilder. Text 100 ord. Kontaktinfo. Använd formuläret Konstnärspresentation. Är du inte medlem än? Anmäl dig på sidan Gå med i SWEA Art