Main Menu

SWEA Art Lissabon

 

2011 bildades SWEA Art Lissabon. Sex Sweor började träffas regelbundet, några etablerade konstnärer, några amatörer. Flera deltog i SWEA Art-utställningarna i London och Paris.

Vi informerar regelbundet den lokala SWEA-avdelningens styrelse och medlemmar om aktiviteterna också för att få fler Sweor intresserade att börja skapa. Två medlemmar har flyttat ifrån Lissabon men håller kontakten via email och träffar vid besök. www.lissabon.swea.org

Birgitta Benthede

Att på olika sätt få utlopp för min kreativitet har alltid varit viktigt för mig. Jag har gått ett antal kurser i oljemålning, konstsömnad, färglära och vävning och otaliga är de tröjor jag stickat och de dukar jag broderat. Tyvärr tog heltidsarbete, hus, hem och barn under många år all min tid, men nu – som nybliven pensionär – har jag återupptagit målandet. Och jag målar nästan dagligen. Nuförtiden blir det mest i akryl och mina motiv är abstrakta och non-figurativa. Jag vet inte alltid hur slutresultatet ska bli utan börjar förbehållslöst och låter tavlans motiv växa fram.

birgitta(Replace this parenthesis with the @ sign)benthede.se

 

Lena Önnesjö Lobo

Född och uppvuxen i Stockholm, sedan 1976 bosatt i Lissabon. Arbetar med textil bildväv, måleri, foto, collage. Kollektiva och individuella utställningar i Portugal och Sverige samt övriga Europa sedan 1980, SWEAs jubileumsutställning Millesgården 2004, SWEA Art Bryssel, London och Paris. Jag arbetar spontant, experimentellt och kombinerar olika material – ull, silke, lin, bomull, glas, metall, papper och näver. Dominerande är blå och gröna färger, uttryck för längtan till svenska skogar och vatten samt starka inslag av gult, orange och rött som reflekterar ljuset och värmen i Portugal.

lenahortalobo(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Varje SWEA Art-grupp har en sida med kort summerande text om sin verksamhet på art.swea.org med länk till sin avdelning på swea.org. Använd formuläret Skicka in material. Därefter presentationer av konstnärer, i bokstavsordning. Tre bilder. Text 100 ord. Kontaktinfo. Använd formuläret Konstnärspresentation. Är du inte medlem än? Anmäl dig på sidan Gå med i SWEA Art