Main Menu

SWEA Art Övriga konstnärer

Här presenteras SWEA Art konstnärer som inte tillhör en specifik SWEA Art grupp

Margareta Bertmark (Marbella)

Mina verk är inspirerade av mitt liv vid havet, både i Sverige och i Spanien. Det är en gåva att få vara en del av stranden och få uppleva vågornas rörelser och följa med dygnsrytmen med alla dess nyanser. Mitt sinnestillstånd och naturens varierande humör uttrycker jag i målningar, men allra helst i lera, främst i stengods. Fynd som jag släpat hem från mina turer blir ofta ett med mina skulpturer, där slutresultatet blir en lekfull överraskning. Gå gärna in på min hemsida där jag berättar mer om mig och mina kommande utställningar.

margareta(Replace this parenthesis with the @ sign)angelscreek.se   www.angelscreek.se

Camilla Davidsson (Bangkok)

Uppvuxen i Stockholm. Studerade historia, konst och litteratur i Paris.
Tog upp fotograferandet vid samma tillfälle. Lärde mig mestadels själv, men har också haft fantastiska lärare. Vare sig från mode och porträttfotograf Dominique Issermann, stillbildsfotograf Nicolas Descottes till enastående printare Patrick Toussaint inom silvertryckskonsten.
Jag sysslar med porträtt, landskap och reseskildringar. Jag arbetar mest digitalt, men har nyligen funnit vägen tillbaka till den gamla filmkameran. Jag hittar ett djup och en större intensitet i fotografiet. Det är också alltid spännande att arbeta med hela processen, fota, framkalla och trycka. Fotografiet blir då som om jag skulle t.ex måla eller skulptera.Jag är bosatt i Bangkok sen 14 år tillbaka.

camilladavidsson70(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com  camilladavidsson.com

Birgitta Elfving Baker (Los Angeles)

Jag bor i Los Angeles sedan många år då jag började studera konst och psychologi på Univ of California i Berkeley. Har målat sen barndomen då jag lärde mig från min far Thore Elfving – ingenjör och välkänd konstnär. Nu målar jag i olja men förut vattenfärg och akryl. Har tagit många kurser genom åren. Ställer ut mest på gallerier i Santa Barbara och Newbury Park. Just nu i en Juried Show på tre veckor. Inspiration hämtar jag från naturen – det blir landskap i impressionistisk stil. Målning ger mig energi och ro.

Birgittabaker1(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   birgittabakerfineart.com

Anitha Glimstedt (Rivieran)

Född och uppvuxen i Stockholm. Sedan 24 år är jag bosatt i Paris, där jag började måla mera aktivt, men vistas jag även flera månader på Bjärehalvön i Skåne. Jag har gått många olika kurser och målat i ateljé under flera år, och prövat på olika tekniker, men det blir mest olja som jag jobbar med i starka färger. Under mina år som SWEA Paris ordförande träffade jag många konstnärer och var med och organiserade den internationella utställningen i samband med RM. Deltagit i flera samlingsutställningar med SWEA ART och även haft separatutställningar i Stockholm.

aglimstedt(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Lena Grissler (Holland)

Uppvuxen på Västkusten utanför Halmstad, vistades jag ett par år både i Tyskland och Schweiz, for att 1982 flytta till Nederländerna. När döttrarna var små började jag måla och ta kurser i olika tekniker. Västkustens hav och klippor har alltid varit en stor inspirationskälla. De sista 15 åren har jag varit verksam som flygvärdinna, vilket har tagit upp stor del av min tid, men har samtidigt varit kreativt inspirerande. Mina målningar varierar från halvt figurativa till helt abstrakta – mystik, stillhet, stämning. Att måla och vara kreativ är for mig ett sätt att uttrycka känslor och stämningar.

lenagrissler(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Anette Henningson (Dallas)

Intresserad i kultur, gemenskap, konst och historia, keramik.

anettehenningson(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Gunilla Kay (Vancouver BC Canada)

Sedan 2008 har jag gått i konstskola och lärt mig om lera, skulptur, design, att rita och måla akvarell. Sen blev det en BFA här och flera är med att skapa glaskonst. Jag har ställt ut med SWEA i Paris och Bryssel och även varit med i fantastiska Torredembarra i Spanien.

gkay.art(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   www.gunillakay.com

Johanna Nilsson (Mellanöstern)

Hej jag heter Johanna Nilsson och jag brukade teckna och måla mycket när jag var yngre. När min trettonåriga dotter behövde måla i sitt hem-skolarbete (Corona lock down) kände jag lusten att måla igen och köpte mig ett enkelt akvarell set. Jag märkte hur målningen fick mig att koppla av och har nu insett vad mycket bra en hobby ger. Övar upp mig lite nästan varje dag för att bli lite säkrare.

johanna.k.nilsson(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Christina Norström Blankstein (Arizona)

Yrke: Professionell konstnär. Media: Olja, tempera, gouache och mixed media. Format: stort format ex scendekoration till en Deutsche Oper Berlins produktion men också litet format ex miniatyrporträtt. Stil: ”Progressive expressionism” där abstrakta, figurativa, realistiska element ingår. Senaste utställning: Falköpings Museum. ”Megalit, Massiv Mystik” målningar av fornminnen. Senaste publikation: Bild och text till ”Draksång” målarbok för vuxna om de nordiska gudarna med sammandrag av kända myter. Finns på svenska och engelska. Framtida projekt: målningar inspirerade av Wagners Ring. Tidigare verksamhet: Efterfrågad porträttmålare först i Sverige och senare i USA. Utbildning: Tolkskolan vid Genèves universitet. Bosättning: Pendlar mellan Phoenix, Vårgårda och Berlin.

cnorstromb(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   www.cnorstromb.com

Lo Peyron Mathews (Denver)

Jag målar i akvarell och de motiv jag framför allt gillar är landskap och porträtt. Jag tycker också att “Urban Sketching” är oerhört roligt, det går snabbare och det är fantastiskt att kunna fånga en händelse på bild på en kort tid. Jag ordnar kurser i akvarell och går själv på så många tecknings- och akvarell-kurser som jag hinner med. Jag är från Stockholm och har bott i Frankrike, Spanien, Grekland och på olika skidorter i Colorado i snart 20 år. Jag gillar realistisk konst och målar gärna “plein air” i Colorado under sommaren.

lopeyron(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Erica Partridge (New York)

Med bakgrund i traditionell konst utforskar jag nya medium. Gjutning, design via dator osv.
Denna Stockholms tjej har bott i Las Vegas, Utah, San Francisco och Los Angeles de senaste tio åren. Med chans till nya äventyr i New York är det roligt att få ta del av all charm, konst på gatan och i gallerier.

augmentartstudio(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Eva Sköld Westerlind (Seattle)

Konstfotografen Eva Sköld Westerlind bor i Seattle. Hon är uppväxt i Nyköping, tog examen vid Stockholms Universitet och Photographic Center Northwest i Seattle. Evas fotografier har ställts ut på gallerier och museer i Nordvästra USA samt Texas, Washington D.C., Kalifornien och Sverige. Hennes fotografier finns i USA-samligar hos Harborview Medical Center, Seattle Public Utilities, King County Arts Collection, Microsoft Corporation, University of Washington Medical Center, City of Tacoma, i Texas på Houston Museum of Fine Arts, samt i Sverige hos Jämtlands och Kalmar Läns Landsting. Evas konstfotografibok Melt publicerades 2015 av Pine Needle Books, Bellevue, USA.

evaskoldwest(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   www.evaskoldwesterlind.com

Annelie Thurin (Portland,Oregon)

Jag är uppvuxen i Dalarna och låter kurbitsmålning, yllebroderier och hantverk inspirera mina pappersklipp. Ibland blir de traditionella, men ibland inte. Blommor är återkommande motiv. Jobbar med både tryckt papper och tidningspapper.
Ställer ut i Dalarna och Portland, och säljer tryck och kort av mina bilder.

annelie.thurin(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Monia Katarina Villasenor (Austin)

Efter att ha vuxit up i Sverige var bekant med naturen och har alltid haft en fascination för den. Som barn var jag utsatt för många kulturer eftersom min familj reste och flyttade runt och jag tror att jag lärde mig att uppskatta min omgivning på grund av detta. Det har varit på dom senare åren som jag har sätta upp mina bilder efter uppmuntran av vänner och familj. Mina bilder är tagna av platser som talar till mig personligen, skönheten jag ser i naturen. Skönheten finns, jag fångar den bara på bild.

moniakatarina(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   www.moniakatarina.com