Main Menu

SWEA Art Paris

Gabriella GALA Legillon

Friteatern i Stockholm var min första passion på 70-talet. Utbildade mig till scenograf och målande konstnär i Paris och flyttade till Korea i slutet på -80 talet. Har sedan dess arbetat på heltid som konstnär och lärare i konst i Italien och på Irland där jag också var Sweas ordförande. Återflyttad till Paris 2001, tog jag intiativ till en internationell utställning under RM, som ledde till skapandet av SWEA Art. Fortsätter att måla samtidigt som jag är kontaktperson för SWEA Art, Paris. Under de senaste åren har jag utbildat mig till bildterapeut och älskar att arbeta med medmänniskor.

galalegillon(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   www.gala-hagelberg-legillon.com

Birgitta Lindqvist

Jag är uppvuxen i Örebro. Bor sedan 30 år i Paris men har mitt hjärta också i Kina som jag ofta besöker. Mina kosmopolitiska intressen är språk, litteratur och möten med människor från olika kulturer. Jag målar hellre med pennan än med penseln, men gjorde mina första erfarenheter med färger i Torredembarra. Jag har skrivit lyrik, sex novellsamlingar samt en roman ”Där ingen kan nås”. Min senaste samling heter ”Grymhet” och handlar om kinesiska kvinnoöden.

iblindqvist(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Varje SWEA Art-grupp har en sida med kort summerande text om sin verksamhet på art.swea.org med länk till sin avdelning på swea.org. Använd formuläret Skicka in material. Därefter presentationer av konstnärer, i bokstavsordning. Tre bilder. Text 100 ord. Kontaktinfo. Använd formuläret Konstnärspresentation. Är du inte medlem än? Anmäl dig på sidan Gå med i SWEA Art