Main Menu

SWEA Art Paris

Monika Andrén

Jag är uppvuxen i Tyskland , men har bott i Frankrike i 40 âr med min svenske man. Jag har besökt mânga olika konstnärsateljéer i Paris och deltagit i grupputställningar bâde i Paris och i olika länder, men har ocksâ haft separatutställningar. Jag älskar skapa och använder ofta mânga olika tekniker. Jag mâlar i olja, akryl, aquarell och använder collage.

monikaandren(Replace this parenthesis with the @ sign)aol.com   leblogdemonika.canalblog.com

Lena Steen Gensollen

Född och uppvuxen i Stockholm, bor med familj i Paris sedan 1979. Har alltid älskat att teckna/måla, läst konsthistoria och framförallt målat på kvällstid parallellt med arbete inom .internationella företag. Gillar också att måla i ateljé tillsammans med andra. Pendlar numera mellan Paris och fritidshuset i Västergötland. Omättad mångfaldig inspiration. Experimenterar gärna olika tekniker, material, färg och form. Målar i akryl, olja, akvarell, pastell, tusch samt blandteknik med collage. Fascinerad av snabba precisa gester; att i ett ögonblick fånga det speciella.

lena.steen.gensollen(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   sites.google.com/site/lenasgart/

Anitha Glimstedt

Född och uppvuxen i Stockholm. Sedan 24 år är jag bosatt i Paris, där jag började måla mera aktivt, men vistas jag även flera månader på Bjärehalvön i Skåne. Jag har gått många olika kurser och målat i ateljé under flera år, och prövat på olika tekniker, men det blir mest olja som jag jobbar med i starka färger. Under mina år som SWEA Paris ordförande träffade jag många konstnärer och var med och organiserade den internationella utställningen i samband med RM. Deltagit i flera samlingsutställningar med SWEA ART och även haft separatutställningar i Stockholm.

aglimstedt(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Setareh Korkchi

Jag är född i Iran, men växte upp i Sverige sedan 3 års åldern. Vid 17 års åldern började jag utveckla min stora passion & kärlek för abstrakt konst. Efter avklarad magisterexamen i marknadsföring, management samt entreprenörskap bestämde jag mig för att flytta till Paris, konstens stad. Självlärd konstnär som älskar att experimentera . Vidrae, jag har haft det stora privilegium att under en kortare tid fått jobba med en före detta Beaux-Arts professor. Som konstnär finner jag inspiration från mitt persiska ursprung, min svenska uppväxt samt mina rika och romantiska upplevelser i Paris.

info(Replace this parenthesis with the @ sign)set-art.com   www.set-art.com

Gabriella GALA Legillon

Friteatern i Stockholm var min första passion på 70-talet. Utbildade mig till scenograf och målande konstnär i Paris och flyttade till Korea i slutet på -80 talet. Har sedan dess arbetat på heltid som konstnär och lärare i konst i Italien och på Irland där jag också var Sweas ordförande. Återflyttad till Paris 2001, tog jag intiativ till en internationell utställning under RM, som ledde till skapandet av SWEA Art. Fortsätter att måla samtidigt som jag är kontaktperson för SWEA Art, Paris. Under de senaste åren har jag utbildat mig till bildterapeut och älskar att arbeta med medmänniskor.

galalegillon(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   www.gala-hagelberg-legillon.com

Birgitta Lindqvist

Jag är uppvuxen i Örebro. Bor sedan 30 år i Paris men har mitt hjärta också i Kina som jag ofta besöker. Mina kosmopolitiska intressen är språk, litteratur och möten med människor från olika kulturer. Jag målar hellre med pennan än med penseln, men gjorde mina första erfarenheter med färger i Torredembarra. Jag har skrivit lyrik, sex novellsamlingar samt en roman ”Där ingen kan nås”. Min senaste samling heter ”Grymhet” och handlar om kinesiska kvinnoöden.

iblindqvist(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Gunn Jonsson Shabetai

Jag är utbildad mode och textildesigner i New York city, där jag också arbetade inom modebranschen i många år. 2001 flyttade jag till Paris och har sedan dess målat på heltid. I måleri är jag självlärd, om man bortser från kurser i akvarell -och oljemålning. Steget från textilmönsterdesign till måleri är inte så stort, eftersom man i båda fallen arbetar med form och färg. Jag målar både abstrakt och figurativt i olika media, akvarell, akryl, blandeknik, etc. Inspirationen kommer främst från naturen, resor och musik. Jag har haft 7 separata utställningar och deltagit i ett 20 tal grupputställningar.

gunnjonsha(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Varje SWEA Art-grupp har en sida med kort summerande text om sin verksamhet på art.swea.org med länk till sin avdelning på swea.org. Använd formuläret Skicka in material. Därefter presentationer av konstnärer, i bokstavsordning. Tre bilder. Text 100 ord. Kontaktinfo. Använd formuläret Konstnärspresentation. Är du inte medlem än? Anmäl dig på sidan Gå med i SWEA Art