Network Menu

SWEA Art South Florida

SWEA Art South Florida har bildats vid SWEA årsmötet 2015 och är på gång nu. Nuvarande är vi 10 aktiva medlemmar. Vi är en grupp av glada tjejer som älskar konst i någon form. Vi arbetar tillsammans, inspirera varandra, utbyter erfarenheter och idéer. Vi vill besöka utställningar, träffar konstnärer, delta i “workshops” och mer mera.

Gudrun Andersson

Född i Örebro. Mina målningar är inspirerade av naturen, ting och människor som finns nära mig. Jag vill beskriva det som är vackert, ge betraktaren en känsla av lugn, harmoni och kanske lite nyfikenhet att själv gå för att upptäcka. Mina media är kol, pen & ink och olja. Numera använder jag också akryl och oljepastel. Teckning fascinerar mig, speciellt svarta och vita nyanser från kol och oljepastelens färg och struktur är perfekt för att beskriva Everglades. I Florida ställer jag ut i två gallerier och deltar också i andra utställningar. Mina somrar tillbringar jag i Kilsbergen och på Öland.

gudrunart(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   gudrunartgallery.com   Foto: Karl Andersson

Berit Cowart

Född i Göteborg, bodde senare i Stockholm. Mode har alltid intresserat mig. Som tonåring sydde jag mina kläder. För några år sedan började jag textildesign. 100% linne är mitt material. Jag konstruerade först löpare och handdukar senare klänningar och tunikor för kvinnor som bor i ett tropiskt klimat. Jag ville skapa något enkelt och bekvämt som också hade stilfullhet. Min inspiration kommer från naturen, platser jag besöker, musik, människor och stämningar omkring mig. Färgkombinationer tilltalar mig. Nu när jag har tid att ägna mig åt min konst,vill jag ta vara på den inspirationen och se vart den leder.

bcowart999(Replace this parenthesis with the @ sign)bellsouth.net   Instagram

Lisbeth Görloff

Jag är pensionerad läkare, har nu mer tid för att arbeta med mitt stora intresse, måla och göra keramikskulpturer. Har studio på Limhamn där jag bor på sommarhalvåret samt i Miami vinterhalvåret. Jag håller på att starta upp en studio i Miami för keramiktillverkning tillsammans med en väninna.

Lisbethgorloff(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   www.gorloffart.com

Kerstin Holm

Tavlorna är inte planerade, utan jag börjar måla och motivet växer fram spontant. Färgskalan i mina tavlor är starka och mina favoritfärger. Jag målar i akryl. De återspeglar händelser, upplevelser eller mina känslor både det som händer nu men också vad jag önskar skall hända i framtiden. Jag målar för att jag tycker det är rolig och SWEA art har inspirerat mig att visa mina tavlor. Den första målade jag efter SWEA s resa till Höga kusten. Den kallas Glada Ulven. Den andra är “Att ha kakan och äta den”. Svensk jul i Florida tack vare SWEA.

Kerstinholm(Replace this parenthesis with the @ sign)me.com

Filippa Leijonhufvud-Reading

Har alltid gillat att måla men inte riktigt “vågat”… En dag blev jag utmanad av en väninna (Mona Tumba) hon sa “Om två månader skall du ha 8 till 10 målningar klara och då skall vi ha utställning”. Visste inte vad jag skulle måla…men bestämde mig att måla hundar…och på den vägen är det!

filippa321(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Sara Celinda Schesser Bartra

Svensk medborgare född i Argentina men har bott i olika länder bland annat f.d. Sovjet Unionen, Peru, UK, USA och Sverige. Jobbar som forskare i Molekulärbiologi i Södra Florida och är en amatör konstnär. Har en stor passion för konst i almänhet, särskild färg. När vi flyttade till Södra Florida i USA var jag mycket fascinerad med färgen på havsvatten och hur det ändras vid olika dagstid. Detta inspirerade mig att börja måla och lära mig även keramik. Som medlem i SWEA sökte mig till Sweor med samma intresser och har startat en SWEA Art grupp i Södra Florida.

sara_bartra(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Eva Widerstrom-Noga

Jag växte upp i Arvika, Värmland och bodde därefter manga år i Göteborg där jag utbildade mig till tandläkare och doktorerade in smärtfysiologi och smärtpsykologi. Sen jag kom till Miami 1996 har jag arbetat med klinisk smärtforskning pa Miami Project to Cure Paralysis, University of Miami. De senaste åren har jag pa min fritid tillverkat smycken av stenar, silver, brons, koppar och emalj i olika kombinationer. Jag ar en glad amatör som alltid vill lära mig nya saker. Det är inspirerande och roligt att vara medlem i en grupp av kreativa kvinnor.

ewiderstrom-noga(Replace this parenthesis with the @ sign)med.miami.edu