Main Menu

SWEA Art South Florida

SWEA Art South Florida startades i Miami 2014 av Sara Schesser Bartra. I år firar vi sex år och har numera medlemmar i Miami, Fort Lauderdale, Pompano Beach, Boca Raton och Palm Beach.
I dagsläget består vi av 15 kreativa kvinnor som älskar konst i alla former. Vi arbetar tillsammans och var för sig. Vi inspirerar varandra och utbyter erfarenheter och ideer. Vi besöker utställningar, deltar i workshops och har egna utställningar som grupp. Vi träffas på lunch några gånger per år för att planera vår verksamhet och vi välkomnar gärna nya medlemmar till vår grupp.
För mer info kontakta SWEA Arts kontaktperson: Sara Schesser Bartra: sara_bartra(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Gudrun Andersson

Född i Örebro. Mina målningar är inspirerade av naturen, ting och människor som finns nära mig. Jag vill beskriva det som är vackert, ge betraktaren en känsla av lugn, harmoni och kanske lite nyfikenhet att själv gå för att upptäcka. Mina media är kol, pen & ink och olja. Numera använder jag också akryl och oljepastel. Teckning fascinerar mig, speciellt svarta och vita nyanser från kol och oljepastelens färg och struktur är perfekt för att beskriva Everglades. I Florida ställer jag ut i två gallerier och deltar också i andra utställningar. Mina somrar tillbringar jag i Kilsbergen och på Öland.

gudrunart(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   gudrunartgallery.com   Foto: Karl Andersson

Berit Cowart

Född i Göteborg, bodde senare i Stockholm. Mode har alltid intresserat mig. Som tonåring sydde jag mina kläder. För några år sedan började jag textildesign. 100% linne är mitt material. Jag konstruerade först löpare och handdukar senare klänningar och tunikor för kvinnor som bor i ett tropiskt klimat. Jag ville skapa något enkelt och bekvämt som också hade stilfullhet. Min inspiration kommer från naturen, platser jag besöker, musik, människor och stämningar omkring mig. Färgkombinationer tilltalar mig. Nu när jag har tid att ägna mig åt min konst,vill jag ta vara på den inspirationen och se vart den leder.

bcowart999(Replace this parenthesis with the @ sign)bellsouth.net   Instagram

Karin Forsgren

Lusten att skapa har nog alltid funnits där, jag har alltid nya ideer på gång för olika bruksföremål, men målandet, helst i akryl, har alltid funnits där som en konstant hobby. Min inspiration hämtar jag från ett annat intresse, fotografering, och många motiv är från de platser vi bott på i världen. Jag växte upp i Täby/Stockholm, och har sen barnsben spenderat somrarna på Öland. Jag har de senaste 25 åren, tillsammans med min familj, flyttat fram och tillbaka mellan Europa och USA, vi har bott i Slovakien, England, Texas, Illinois, Ohio och Florida.

forsgren.usa(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Lisbeth Görloff

Jag är pensionerad läkare, har nu mer tid för att arbeta med mitt stora intresse, måla och göra keramikskulpturer. Har studio på Limhamn där jag bor på sommarhalvåret samt i Miami vinterhalvåret. Jag håller på att starta upp en studio i Miami för keramiktillverkning tillsammans med en väninna.

Lisbethgorloff(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   www.gorloffart.com

Ann Högsten Anderson

Född i textilstaden Borås visade jag tidigt intresse för att skapa och har i hela mitt liv utvecklat det på olika sätt. Efter utbildning i mode och textildesign i Italien arbetade jag som textil designer i London och med mode i Rom. Under en tid i Västindien väcktes mitt intresse för fotografering som ledde till flera år som bröllopsfotograf och senare inom arkitektur fotografering. I vackra Karibien inspirerades jag också till att designa och trycka silkscreen med lokala motiv. Numera driver jag en liten tomte verkstad hemma där jag får utlopp för min passion för traditionellt handverk.

mynordicgnomes(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   nordicgnomes.com

Kerstin Holm

Tavlorna är inte planerade, utan jag börjar måla och motivet växer fram spontant. Färgskalan i mina tavlor är starka och mina favoritfärger. Jag målar i akryl. De återspeglar händelser, upplevelser eller mina känslor både det som händer nu men också vad jag önskar skall hända i framtiden. Jag målar för att jag tycker det är rolig och SWEA art har inspirerat mig att visa mina tavlor. Den första målade jag efter SWEA s resa till Höga kusten. Den kallas Glada Ulven. Den andra är “Att ha kakan och äta den”. Svensk jul i Florida tack vare SWEA.

Kerstinholm(Replace this parenthesis with the @ sign)me.com

Filippa Leijonhufvud-Reading

Har alltid gillat att måla men inte riktigt “vågat”… En dag blev jag utmanad av en väninna (Mona Tumba) hon sa “Om två månader skall du ha 8 till 10 målningar klara och då skall vi ha utställning”. Visste inte vad jag skulle måla…men bestämde mig att måla hundar…och på den vägen är det!

filippa321(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com" target="_blank" rel="noopener noreferrer">filippa321(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Marga Meijer

Jag skapar smycken i unika färger o formar använder sötvattenpärlor, halvädelstenar, och snäckor. Jag får inspiration från allt omkring mig. Uppvuxen i Stockholm bodde många år i Paris därifrån till Boca Raton där jag jobbade som inredningsarkitekt -78-98.

marga(Replace this parenthesis with the @ sign)consultus.us

Angela Moore

Jag har varit kreativ och målat hela mitt liv. Studerade sammanlagt 9 år på målarskolan Forum, föregångare till Konsthögskolan i Malmö och Grafikskolan Forum. Jag har arbetat som reklamtecknare och grafisk designer i Malmö under många år. Designat montrar och paviljonger på många internationella mässor för ledande svenska företag och arbetat för Sveriges Exportråd över hela världen. Jag har t.o.m. haft den äran att arbeta för Vatikanen. Som konstnär uttrycker jag mitt måleri med olika tekniker, djärva färger, fantasi, och ett stort mått av lekfullhet.

angelaofswea(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.com

Sara C. Schesser Bartra

Svensk medborgare född i Argentina men har bott i olika länder bland annat f.d. Sovjet Unionen, Peru, UK, USA och Sverige. Jobbar som forskare i Molekulärbiologi i Södra Florida och är en amatör konstnär. Har en stor passion för konst i almänhet, särskild färg. När vi flyttade till Södra Florida i USA var jag mycket fascinerad med färgen på havsvatten och hur det ändras vid olika dagstid. Detta inspirerade mig att börja måla och lära mig även keramik. Som medlem i SWEA sökte mig till Sweor med samma intresser och har startat en SWEA Art grupp i Södra Florida.

sara_bartra(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Kristina (Kiki) Spear Garber

Mitt namn är Kiki Garber och jag är porträttmålare. Visserligen så har jag en utbildning inom kost teknologi från Warszawa (Polen) men när jag hamnade i Sverige, som en 20-åring, blev jag upptäckt via Tullan Fink, som en konstnär. Idag bor jag i Florida och målar.
SWEA är en mycket stimulerande organisation, som har hjälpt mig att komma ur min livstids depression. Jag är tacksam för det. Alla medlemmar är duktiga och har ett enormt tålamod. Jag lever ensam med mina katter, som jag älskar mycket.
Loving light.

kikigarb(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Susanne Strömquist

Jag har alltid varit intresserad av hantverk/konst. Började sy som ung som senare gav mig nöjet att sy till mina två flickor. Passade också på att lära mig att quilta under den tiden. Lite som att måla med tyg. Numera syr jag mest till mig själv. Efter en kväll på Painting with a Twist med en kompis anmälde jag till en målarkurs med en fantastisk lärare/konstnär som fick mig att våga. Detta var endast för två år sedan så jag känner mig fortfarande ny och har väl inte hittat min ”stil” än. Målar både i olja och akryl.

sstromquist(Replace this parenthesis with the @ sign)mac.com

Mona Tumba

Måla och rita har jag alltid älskat sen barnsben. Jag är född och uppväxt i Stockholm och började att utbilda mig till inredningsarkitekt, hann inte bli färdig för det blev giftemål istället. Började ta lektioner i Delray 1992, då i akryl, fortsatte sen med lektioner i Lake Worth, Armory Art, Lighthouse Center for the Art och nu på Academy of fine Art. Naturen, barn och djur inspirerar mig, jag älskar färger.

mona(Replace this parenthesis with the @ sign)tumba.com

Eva Widerstrom-Noga

Jag växte upp i Arvika, Värmland och bodde därefter manga år i Göteborg där jag utbildade mig till tandläkare och doktorerade in smärtfysiologi och smärtpsykologi. Sen jag kom till Miami 1996 har jag arbetat med klinisk smärtforskning pa Miami Project to Cure Paralysis, University of Miami. De senaste åren har jag pa min fritid tillverkat smycken av stenar, silver, brons, koppar och emalj i olika kombinationer. Jag ar en glad amatör som alltid vill lära mig nya saker. Det är inspirerande och roligt att vara medlem i en grupp av kreativa kvinnor.

ewiderstrom-noga(Replace this parenthesis with the @ sign)med.miami.edu