Network Menu

SWEA Art Stockholm

SWEA-Art Stockholm bildades 2011. Vi är två grupper som regelbundet målar tillsammans. Alla har varierande bakgrund, erfarenhet och kreativa uttryck. Vi har gemensamma utställningar och reser på workshops till olika länder tillsammans för att utvecklas och stärka vårt nätverk.

Eha Arg

Jag är från Stockholm, med fritidsboende i Björnlunda, Genom mitt arbete har jag
bott i Afrika, Asien, Australien och olika platser i Europa. År 2002 gick jag min första konstkurs, ”Måla i akvarell”. Jag hade då inte hållit i en pensel sedan jag var barn. Under kursen upptäckte jag vilken koncentration som krävdes samtidigt som jag fick ro och avkoppling. Jag håller mig mest till akvarell men jag arbetar även med andra material. Pigmenten är en viktig del i akvarellmåleri och förstås vatten. Pigmenten styr resultatet i kombination med olika mängd vatten – lika mycket som konstnären. En härlig utmaning!

eha.arg(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   www.ehaarg.se

Åsa Bujon

År 2001 återupptog Åsa Bujon sitt måleri – efter 27 års näringslivskarriär. Hon målar i sin ateljé i centrala Stockholm, är aktiv i olika konstprojekt och har förtroendeuppdrag bl a inom BUS. Åsa ställer regelbundet ut separat i Sverige och deltar i samlingsutställningar, ofta utomlands. “Jag njuter av mystiken i själva måleriet medan jag arbetar i olja, tusch eller blandteknik. Fokus och palett varierar och mitt uttryck speglar former, avtryck och mönster i naturen och tillvaron”

asa.bujon(Replace this parenthesis with the @ sign)spray.se   www.bujonbild.se

Susanna Furuhjelm

Jag är född och uppvuxen i Helsingfors men har bott största delen av mitt liv i Belgien. Där lärde jag mej måla akvarell hos landskapsmålaren Léon Bayenet. Senare fortsatte konstnärsäventyret med Swea Art i Bryssel och jag upptäckte nya medier som akryl, pastell och tempera. Nu efter 30 år utomlands bor jag på Åland och målar vidare med de talrika åländska konstnärerna. Därtill låter jag mej inspireras av Swea Art Stockholms gemenskap. Naturen, årstidernas växlingar, det underbara ljuset ligger mej närmast hjärtat.

sfuruhjelm(Replace this parenthesis with the @ sign)aland.net

Lotta Höglund

Jag började måla 2006 under tiden jag bodde i Paris. Efter att ha jobbat en period med tekniken att lägga färg, vattenlöslig olja, på plexiglas och därefter “trycka” på papper, tyckte jag det var roligt att prova både akvarell och akryl. Under åren har jag deltagit i en del utställningar, både i grupp och separat, i Sverige och utomlands.

lottahoglund(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   lottasatelje.weebly.com

Monica Karlberg

Jag har sedan tonåren målat, jag fascineras av ljuset och får inspiration av naturen i mitt skapande. Min målarstudier fick jag genom olika studieförbund och hos olika konstnärer. Deltagit i många, både separata och samlingsutställningar i Sverige, Schweiz, Spanien, Frankrike och Estland.

monica.karlberg(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Keity Klynne

Född i Stockholm på 30-talet. Genom hela livet har konst och kultur varit ett stort intresse, jag har tecknat, målat och skrivit parallellt med mitt yrke som tv-producent. Utbildning: Gerlesborgsskolan, Vedic Art, kurser utomlands, bl.a. i Frankrike och Kina. Har prövat olika tekniker men nu mera håller jag mig mest till akrylmåleri och blandteknik. Har deltagit i utställningar i Sverige och utomlands, bl.a. i Frankrike, Schweiz och Österrike. Swea Art i Stockholm är en inspirerande grupp att delta i men jag har också en ateljé utanför Stockholm i Åkersberga. Medlem i BUS, Bildupphovsrätt i Sverige.

keityk(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   www.keitystudio.se

Susanne Larsson-Krieg

Utbildad i USA bl a vid PAFA, Philadelphia Academy of FIne Arts. Målar mest i olja och väljer gärna starka färger som rött, orange o gult. Vid sidan av mer traditionella motiv som de blombuketter jag får och gärna målar, samt personer i olika miljöer, experimenterar jag med profiler. Det senaste är att måla två “motsatta” profiler och sedan kan du vrida tavlan runtom och får då fyra olika perspektiv på tavlan. Utställningar: Tyresö konsthalls julsalong, SWEA Art Torrembarra o Paris. SWEA Art Stockholm Galleri T, Tyresös 1:a konstrunda och sommarutställning. Ledamot Tyresö Konstrunda & Tyresö konstförening samt inköpsnämnd.

sulakr(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com   +46 0735590186

Astrid Liljegren

Jag började måla 1995 efter studier vid I.C.C.S i Kalifornien. Jag är verksam som samtalsterapeut och handledare. Dessförinnan var jag doktorand i Antikens Kultur och Samhällsliv och undervisade i grekisk och romersk konst vid Stockholms Universitet. Att måla ger mig glädje och energi. Inspiration hämtar jag från naturen, leker med färg och form och låter ett landskap framträda, försöker fånga ljuset och förmedla en stämning, en känsla. Jag har haft flera utställningar i Stockholm och utomlands. Mina målningar finns representerade i privatsamlingar i Sverige, Frankrike, U.S.A. och Japan.

l.astrid(Replace this parenthesis with the @ sign)telia.com

Marianne Lindgren

Konst i alla former har alltid fascinerat och inspirerat mig, men det är först i mogen ålder som jag börjat måla själv. Jag inspireras av de stora impressionisterna och målar mestadels i akvarell och olja. Jag har också provat på att måla akryl och pastell. Motiven är ofta figurativa och växlar allt från stilleben till landskap. Jag använder mig av olika tekniker och metoder som jag lärt mig genom kurser med konstnärer i Sverige, Tyskland och Polen. Har också gjort målarresor till Korsika, Italien och Kreta samt deltagit i några utställningar i Sverige.

lindgren.marianne(Replace this parenthesis with the @ sign)telia.com

Catharina Nordström

Jag har alltid haft en längtan att få måla men tiden och inspirationen infann sig sällan. Då jag kom till Riyadh 1997 fick jag höra talas om en duktig bildkonstnär som gav lektioner. Jag började hos henne men hade sedan ett uppehåll ett antal år tills jag kom till Qatar där jag började måla hos en Tunisisk konstnär. Jag var med på ett antal utställningar i Doha som arrangerades av min lärare. Nu målar jag på egen hand och har fastnat för akryl-färgerna. Men jag saknar inspirationen i gruppen med andra konstnärer. Man liksom triggar varandra i sitt måleri.

catharinanordstrom(Replace this parenthesis with the @ sign)hotmail.com

Birgitta Norrgren

Jag är född i Malmö och har bott utomlands i drygt 20 år, i Genève, Chicago, Bangkok och Hamburg. Numera Stockholmare. Några kurser i målning har jag aldrig tagit innan jag började i SWEA Art, men tycker det är kul med form och färg. Inspirationen får jag framförallt från mina vänner i min SWEA Art grupp, men också från naturen och från konstutställningar. Har än så länge arbetat med akryl och akvarellfärger och vill gärna utveckla mig vidare. Jag har kommit på att jag mår bra av att måla, det ger ro i själen.

birgitta.norrgren(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Anna Rosén

Min känsla för färg och form har alltid varit stark. Efter en lång konstslummer återupptog jag skapandet under min tid i Bryssel efter att ha kommit i kontakt med SWEA art. Grundutbildad vid Köpings kommunala konstskola 1980-83. Enskilda kurser i olje- och akvarellmålning under 80- och 90 tal. RHOK konstschole Bryssel 2011-12, grafiska tryck. Jag målar mest i acryl och olja. Min vision är att betraktaren av mina bilder skall få en egen känsla både psykiskt och fysiskt. Bilderna skall förmedla ex energi eller vila eller varför inte hetsa upp.

annarosen54(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Lena Treffner

Född i Stockholm. Leg Sjuksköterska. Jobbade som sjuksköterska i Saudi Arabien på 80-talet och kom där i kontakt med porslin och sidenmålning. Blev sedan medföljande till bl.a. Thailand, Nigeria, USA o Ghana. Jag är mycket konstintresserad men tyvärr tog golf o tennis överhanden under åren utomlands. Jag är glad över att nu åter få tillfälle att komma i kontakt med konstens underbara värld. Att få måla i en grupp med människor med liknande livsöden och erfarenheter ger mig energi, inspiration och en inre frid.

lenatreffner(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.com

Christina GABRIELLA Zaunders

Gabriella är född och uppväxt i Bastuträsk/Umeå. Har bott utomlands, åter till Sverige 2011. Bor numera i Djursholm. Profession, leg. Sjuksköterska, arbetar sporadiskt. Började måla med SWEA Art Bryssel ht 2009/2010 i Spanien. Gabriella älskar att måla det är en lisa för kropp och själ, hon är autodidakt, som konstnär. Gabriella har också ett stort intresse för bilder genom fotografering hennes intresse för foto började redan tidigt 1970 tal. Gabriella har gått konstkurser, b l.a. Figurativa studier med Konstnären Jeni Caruana Malta, Gerlesborgsskolan i Stockholm samt med Konstnären Steven Taipale Stockholm. Medlem i nätverket Danderyds konsthall.

christina.froling(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Varje SWEA Art-grupp har en sida med kort summerande text om sin verksamhet på art.swea.org med länk till sin avdelning på swea.org. Använd formuläret Skicka in material. Därefter presentationer av konstnärer, i bokstavsordning. Tre bilder. Text 100 ord. Kontaktinfo. Använd formuläret Konstnärspresentation. Är du inte medlem än? Anmäl dig på sidan Gå med i SWEA Art