Main Menu

Aktiviteter

Är du SWEA Arts nya webbansvariga?

Som webbansvarig för SWEA Art sköter du publicering av konstnärspresentationer, nyheter om våra utställningar, aktiviteter och workshops och vad som händer ute i de olika SWEA Art-grupperna.

Månadsmöte i Swea Art Göteborg…

Workshopens tema var Julkort i Zentangle och leddes av Barbro Hallén. Zentangle ska enligt grundarna utföras i tystnad och stillhet, men detta visade sig vara svårt i vår grupp. Samtalet blev stundtals livligt, men resultatet, julkorten blev väldigt fina.

Sätt kreativiteten i rörelse…

…var temat för SWEA Arts workshop i Burg i Moseldalen, 22-25 mars 2018. Och rörelse blev det! Flamencouppvärmning på morgonen följt av krokiteckning.

Newsletter

Hej alla kreativa! Att ett år kan gå så fort! SWEA Art har äntligen en ny logotype! Vi har också arbetat fram ett litet informationsblad, storlek som ett bokmärke ca 5 x 17 cm. Att SWEA Art har skapat en sluten Facebook-grupp har ni väl inte missat?!

SWEA Art Belgien – fritt skapande i kreativ miljö

Garn, massor av garn i alla färger, hönsnät, gamla sängspiraler, krokiga grenar, stanniolpapper, fjädrar…. detta var några av ingredienserna vid SWEA Art Belgiens träff i Lena-Kajsa Degerlids rymliga och innehållsrika ateljé.

SWEA ART – NU OCH I FRAMTIDEN

SAMMANFATTNING AV EN ENKÄT I SWEA ART-GRUPPER. Våren 2017 skickade SWEA Arts koordinationsgrupp ut ett antal frågor till sjutton SWEA Art kontaktpersoner, åtta svarade.

Andra måndagen i månaden

Fem ”Art”- Sweor från Göteborg och en från Köln/Bonn träffades i maj vid Norra Älvstranden på Hisingen (Göteborg) och gjorde en konstpromenad. Men först skulle alla stärka sig med en god lunch.

SWEA Art Göteborg

Swea Art träff hos konstnären Berit Lundstedt i Göteborg. Vi fick fördjupa oss i denna kreativitet som det krävs för att skapa smycken virkade av koppartråd och utsmyckade med vackra stenar. En fantastisk förmiddag som sedan följdes av lunch.

Hej alla kreativa!

Nyhetsbrev från Christina Måneskiöld. Vi har mycket aktiviteter och dags för uppdateringar på hemsidan! Foton från SWEA Art-gruppen i Belgien, som arbetar med collage i december 2016.

SWEA Art South Florida

SWEA Art South Florida har bildats 2015. Vi är 10 aktiva medlemmar, en grupp glada tjejer som älskar konst i någon form. I Januari hade vi en “workshop: en liten introduction kurs I Keramik” i Hollywood, som var under ledning av en av våra medlemmar: Lisbeth Gorloff.

Collage i Waterloo

SWEA Art Belgien träffades hos Catharina Yates-Lewenhaupt i hennes ljusa ateljé i Waterloo för att lära mer om hennes specialitet, collage. Högar av tunt, tunt japanskt sidenpapper i alla de färger, tidskriftsurklipp och annat material stod till vårt förfogande. Vi pusslade och

SWEA Art Belgien hos Lena-Kajsa i Gent

Vi träffades i juni hos Eva Tensjö för att prova på keramik innan Eva flyttade till Mauritius. Det blev många små verk – det är inte så lätt! Eva gjorde den första bränningen precis innan hon flyttade. Lena-Kajsa hjälpte oss nu med …

SWEA Art Berlin har kommit igång – Workshop I

Vi har valt söndag-eftermiddagen – varannan månad – för att många Berlin-Sweor skall kunna delta. ALLA Sweor är välkomna till gruppen och inga förkunskaper är nödvändiga.

SWEA Art på VM i Arizona

Vår egen Margareta Nilsson är på plats och jobbar för att promota SWEA Art på Världsmötet i Scottsdale. För mer från världsmötet titta även in på Facebookgruppen SWEA i Världen www.facebook.com/groups/SWEAvarld/

SWEA Art Stockholm på Åland

En mycket uppskattad tradition för SWEA Art Stockholm är målardagar på Åland under försommaren.
Detta år (11-13 juni) blev det 4:e gången som 6 st av oss njöt av en lugn överfart med färjan ”Rosella” till Mariehamn.

Till Karlstad och Lars Lerins konsthall

Vi var 25 personer som hade hörsammat denna inbjudan, dels var det medlemmar i SWEA Art, dels SWEA Göteborg som tillsammans med medföljande vänner samlades tidigt på lördagsmorgonen för denna utflykt.

SWEA-besök i Cochem

SWEA Frankfurt-Heidelberg och SWEA Köln/Bonn träffades i strålande solsken i Cochem söndagen den 19 april. Besöket gällde SWEA Arts utställning ”EXPRESSIONISM” med alla bilderna från workshopen i mars. Konsten avnjöts tillsammans med kaffe och Café Germanias fantastiska tårtor.

SWEA Art Dubai

Den 9 november 2014 träffades 14 kreativa Sweor för att starta upp SWEA Art DUBAI. Vi är 21 personer med vitt skilda konstnärliga erfarenheter – från nybörjare till professionella, inom områdena målning/teckning, skulptur, foto och hantverk.

SWEA Art Lissabon – Cadavre exquis

I SWEA Art Lissabon hade vi ett projekt “Cadavre exquis” eller “Svansen”, en kedja av fem verk av fem Sweor, som vi egentligen tänkt presentera i Dublin. Vi funderade på att istället visa det nu i Bryssel men det är tyvärr inte möjligt.

Newsletter No 1 2014

Vi önskar er alla ett fantastiskt och Gott Nytt År 2014 med mycket kreativitet! Vi har en ny hemsida! Nu är det vi som skall fylla den, Du och jag och alla andra. Vi kan skicka in information om oss, som enskilda konstnärer, om SWEA Art-grupperna och om olika aktiviteter.

Med SWEA Art på Museumsinsel Hombroich

I strålande höstväder besökte fyra glada SWEA-Artister Museumsinsel Hombroich i Neuss nära Düsseldorf den 25 september. Friluftsmuseet, en syntes av konst,