Kantareller Lena Steen Gensollen lsg_001

Höstens första nyhetsbrev från Christina den 13 september 2023

Hej alla kreativa!

September – det är massor av kantareller, lingon och blåbär i skogarna. Ena dagen är det sommarvarmt, nästa är det regn och rusk. Hösten är här!
Vi börjar planera för höst- och vinteraktiviteter, skola, kurser och mycket annat. Utmaningen om Hemslöjden är avslutad och en ny är på gång – broar.

Och vi Sweor bygger ju broar!
Och ni har väl noterat att våra webbinarier numera heter SWEA Live!

Hemslöjdens dag 2 september 2023

Textilkonst är det som Art-Sweor först tänker på när de tänker på slöjd.
Tack för 51 fantastiska bidrag till SWEA Arts senaste utmaning i samarbete med Föreningen för Svensk Hemslöjd inför Hemslöjdens Dag den 2 september.
Vi ser färggranna broderier, brokiga quiltar, skickligt vävda och konstfullt tovade konstverk i vår internetutställning. Vi ser också smycken i silver och knypplade av metalltråd samt objekt i trä eller näver. Klassiskt hantverk och nyskapande konstverk. Allt spännande, kreativt och mycket inspirerande.
Du hittar alla bidragen på vår hemsida art.swea.org.

Nästa utmaning är Världens alla broar…

Det finns broar över vatten, broar över dalar, broar mellan länder, kulturer och människor. Broar kan öppnas, broar kan slutas, broar kan förena och broar kan skilja.
Vi Sweor är ofta broar mellan Sverige och landet vi bor i.
Den 21 oktober är det Alla broars dag och Broar är temat för SWEA Arts nästa utmaning. Så teckna, måla, fotografera, modellera, snickra, skapa collage. Fantasin känner inga gränser!
Du får lämna in max 3 bidrag som får vara högst 5 år gamla.
Fotografera ditt verk rakt framifrån, skriv namn och avdelning, och lägg in det i SWEA Arts Facebookgrupp eller skicka det till sweaart@yahoo.com senast den 21 oktober 2023. Fotot skall vara i .jpg-format och 1 MB eller mer.
Alla konstverk presenteras sedan i en internetutställning på SWEA Arts hemsida, www.art.swea.org.
När du skickar in ditt bidrag godkänner du att SWEA Art får publicera det på sin hemsida samt på sina Facebook- och Instagram-konton.

OBS! märk dina foton med ©-symbol och ditt namn.
Webbinarier

Vi hade planerat för ett webbinar om fotografering den 28 september. Det blir nu två webbinarier om detta. Den första i mitten av januari och det andra i april 2024.
Vi får lära oss att fotografera vår konst med kamera och mobil samt att redigera dessa foton med mobil och dator. Vi lär oss också vilken sorts foton på vår konst som vi kan presentera på Facebook, Instagram och andra sociala medier. Lika viktig kunskap som Upphovsrätt!

Gelliprint och andra typer av monoprint

Grafiska tryck är temat för SWEA Art Live, torsdagen den 12 oktober, kl 18 (mingel från kl 17.30). Margareta Nilson, SWEA Köln/Bonn, och Eva-Lotta Axelsson, SWEA Belgium, visar steg för steg hur man kan skapa roliga och fina tryck med enkla medel. Vi visar vilka olika färger, papper, schabloner, naturmaterial och annat man kan använda, hur man kan variera och kombinera med andra tekniker.
Att arbeta med olika sorter grafiska tryck är kul och fantasin känner inga gränser!

Utställning i samband med Sverige-middagen i Göteborg

Tema: Sommar
24 SWEA Art-konstnärer deltog i vår utställning i Göteborg 11 – 17 augusti 2023. Tyvärr fick vi återbud av 6 konstnärer i sista stund.
Det var en helt fantastisk utställning, uppskattad av såväl utställare som alla besökare. Och vi hade många besökare alla dagar.

Kontaktpersoner

Vi har idag haft Kontaktpersonsmöten via zoom, kl 10 och kl 19 och har haft många och intressanta diskussioner. Vi har nu flera bra förslag till aktiviteter, workshops och utställningar framöver. Tack alla!

Workshops

Träsnitt-workshop i Eifel
SWEA Art erbjuder åter en workshop i träsnitt i Schalkenmehren i Eifel i västra Tyskland, torsdagen den 23 till söndagen den 26 november! Perfekt för att trycka julkort!
Träsnitt är en urgammal tryckteknik med oändliga möjligheter. Det är lätt att lära sig och man får genast resultat. Våra kursledare Anna Eiber och Thomas Peter har lång erfarenhet av att leda kurser, de talar engelska. Vi arbetar i deras ateljé i idylliska Schalkenmehren, som ligger i Eifel i västra Tyskland, en halvtimme norr om Moseldalen och en timme från Luxemburg.

Workshopen kostar 260 € plus material, inklusive enkel lunch och kaffe/te. Maximum 8 deltagare. Boende kan ordnas i på hotell eller i semestervåningar, pris från 50 € och uppåt per natt. Vi hjälper till med rumsbokning och ordnar hjälp med transport om det behövs. Om man inte vill eller kan vara med hela tiden går det bra. Frågor och anmälan helst innan den 15 oktober till Margareta Nilson margareta.nilson@gmx.net, tel +49-151 423 523 07.

Du har väl anmält dig till SWEA Arts slutna FB-grupp och till vårt Newsletter?

Anmäl dig till Newsletter på vår hemsida

Och till den slutna FB-gruppen, Margareta öppnar för dig som betalat din medlemsavgift.

 

Välkommen till alla våra aktiviteter!

 

Christina Måneskiöld
Internationell kontaktperson
SWEA Art International

art.swea.org
SWEA Art Facebook
SWEA Art Instagram

 

HÖSTENS ALLA VACKRA FÄRGER!